Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ Ιταλίας (Amici della Natura Italia) για την κατάσταση που επικρατεί στη γειτονική χώρα

Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ Ιταλίας (Amici della Natura Italia) για την κατάσταση που επικρατεί στη γειτονική χώρα 
(μετάφραση ενός τμήματος της επιστολής: Δημήτρης Σταυρίδης)

Ενας εξαντλημένος γιατρός που κοιμάται σε ένα τραπέζι 

Μια νοσηλεύτρια που δείχνει τα σημάδια που άφησε προστατευτικά γυαλιά μετά από μια βάρδια 12 ωρών

Αγαπητοί Φίλοι της Φύσης

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας αυτό που συμβαίνει στην Ιταλία λόγω του κοροναϊού, όπως εγώ το βλέπω.

Η κρίση άρχισε 20 ημέρες πριν με τον πρώτο ασθενή και σήμερα μετράμε περισσότερα από 15.000 κρούσματα. Ο ιός είναι θανατηφόρος σε ποσοστό μικρότερο από 4% των κρουσμάτων, αλλά είναι εξαιρετικά μεταδοτικός (κάθε 1 μολύνει άλλους 2,4 καθημερινά) και αυτό προκαλεί μία εξαιρετικά αυξημένη ζήτηση για περίθαλψη στα νοσοκομεία, τα οποία (εξαιτίας ακριβώς του μεγάλου αριθμού περιστατικών αναπνευστικής ανεπάρκειας) βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Ιδιαίτερα στη Βόρεια Ιταλία, όπου συγκεντρώνονται τα 12 από τα 15 χιλιάδες κρούσματα και όπου έχουν εισαχθεί περισσότεροι από 1.600 ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Το καλύτερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε ακριβώς τώρα είναι να μένουμε σπίτι, ώστε να μην προσβληθούμε από τον ιό, αλλιώς θα θέσουμε τα νοσοκομεία μας σε δύσκολη κατάσταση και αυτά με τη σειρά τους δύσκολα θα μπορέσουν να μας παράσχουν την απαραίτητη φροντίδα. Είμαι πεπεισμένος πως το Ιταλικό Σύστημα Υγείας είναι εξαιρετικό, όμως ένας τόσο μεγάλος αριθμός ασθενών σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα θα έβαζε κάθε χώρα σε δυσκολίες.
Για τους λόγους αυτούς πολλές παραγωγικές δραστηριότητες έχουν σταματήσει και μας ζητήθηκε/υποχρεωθήκαμε να μένουμε σπίτι. Προφανώς, δε γνωρίζουμε πόσο θα κρατήσει όλο αυτό: καθένας μας θα μπορούσε να γίνει θύμα ή υπεύθυνος (χωρίς τη θέληση του) για διασπορά της μόλυνσης.

Το δυσκολότερο απ’ όλα είναι ο αυτοπεριορισμός και η αλλαγή συμπεριφοράς του καθενός μας. Όντως μου λείπει το σφίξιμο του χεριού ή η αγκαλιά, γιατί αυτά έχουν γίνει πλέον ανάρμοστα: μας συμβουλεύουν να κρατάμε τουλάχιστον ένα μέτρο απόσταση μεταξύ μας, γιατί ακόμη και οι ασυμπτωματικοί φορείς του ιού μπορεί να είναι μεταδοτικοί και (όσο και αν αυτό είναι λυπηρό) απόντος του εμβολίου, αυτή είναι η μοναδική συμπεριφορά που πρέπει να υιοθετήσουμε άν θέλουμε να σεβαστούμε ο ένας την υγεία του άλλου.

Ελπίζω τα προβλήματα αυτά να μείνουν μόνο στην Ιταλία, αν και φοβάμαι πως θα εξαπλωθούν σ’ όλη την Ευρώπη (χτές ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε πως ο κοροναϊός αποτελεί πανδημία). Σε κάθε περίπτωση μην υποτιμάτε την κατάσταση και τους κινδύνους για την υγεία σας, για τις οικογένειες σας και για τα κινήματα των Φίλων της Φύσης που αντιπροσωπεύετε.

Christian Facchetti
via del Santuario 88 25017 Lonato (BS) - Italy
Mobile 0039 333 3818374
Skype facchettichristian

1 σχόλιο:

  1. Η δομή μας διαθέτει κεφάλαια από 2.000 έως 8.000.000 ευρώ με απόδοση σύμφωνα με τον προϋπολογισμό σας. ο τόκος είναι 3%. Για οποιοδήποτε αίτημα επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email: pierredubreuil35@gmail.com
    Wathsapp: +33 7 55 13 33 12

    ΑπάντησηΔιαγραφή