Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

21 Σεπτεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα για την Ειρήνη/ Εκδήλωση στη Ρόδο με τη Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου


Το κίνημα Friends of Nature είναι ένα περιβαλλοντικό, κοινωνικό, αντιπολενικό, ανθρωπιστικό, αντιφασιστικό κίνημα που έκανε τα πρώτα του βήματα το 1895. Είναι μέσα στο DNA του η Ειρήνη, η συνεργασία των λαών, ο αγώνας ενάντια στο φασισμό και σε κάθε είδους διάκριση...
Με χαρά σας παρουσιάζουμε την εκδήλωση που συνδιοργανωνουν Το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου και η Κινηματογραφική Λέσχη Ρόδου «Θέασις»  την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012, στις 8.30 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, στην οποία θα μιλήσει η κα Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου.
----------------------------------------
 Το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου και η Κινηματογραφική Λέσχη Ρόδου «Θέασις» συνδιοργανώνουν την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012, στις 8.30 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, ανοικτή εκδήλωση, με αφορμή τον επίσημο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ειρήνη, που εορτάζεται με απόφαση του ΟΗΕ στις 21 Σεπτεμβρίου.
Στην εκδήλωση θα μιλήσει η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας κατά της πυρηνικής και βιοχημικής απειλής κα Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου, με θέμα «Από τη Χιροσίμα στη Φουκουσίμα». Η κα Σωτηροπούλου θα καλύψει αναδρομικά τις συνέπειες της πυρηνικής τεχνολογίας, ειρηνικής ή πολεμικής, από την ρίψη της πρώτης πυρηνικής βόμβας στη Χιροσίμα μέχρι το τραγικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα.
Η Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου γεννήθηκε στον Πειραιά, με καταγωγή από τη Σαντορίνη είναι έγγαμη και μητέρα τεσσάρων παιδιών. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από το οποίο πήρε πτυχίο Ιατρικής Σχολής το 1974 και ειδικεύτηκε (1977) στη Μικροβιολογία (Βιοπαθολογία). Το 1983 με υποτροφία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας μετεκπαιδεύτηκε στην Αγγλία, σε θέματα Ηπατίτιδας και AIDS.
Στα γράμματα πρωτοπαρουσιάστηκε το 1975 με το πρώτο της βιβλίο "Ιστορία δίχως όνομα" και έκτοτε έχει γράψει συνολικά 14 βιβλία (διηγήματα, μυθιστορήματα, πεζογραφήματα, δοκίμιο, μυθιστορία, παιδικά αφηγήματα). Το λογοτεχνικό της έργο έχει κριθεί πολύ ευνοϊκά από εξαιρετικές προσωπικότητες των Γραμμάτων και έχει τιμηθεί με σημαντικά λογοτεχνικά βραβεία. Την περίοδο 1989-1993 διηύθυνε το Ιατρολογοτεχνικό περιοδικό "ΚΑΣΤΑΛΙΑ".
Παράλληλα με την επιστημονική και λογοτεχνική ενασχόλησή της, η Μαρία Αρβανίτη-Σωτηροπούλου έχει να επιδείξει πλούσια κοινωνική δράση με τη συμμετοχή της στα κινήματα Ειρήνης και Πολιτισμού. Από το 1992 μέχρι σήμερα είναι πρόεδρος της "Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος"
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου