Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ | Εκστρατεία Ενημέρωσης για το 2016 για τις συνέπειες της TTIP στην Οικονομία, Δημοκρατία, Περιβάλλον στην Ελλάδα


Οι ΦτΦ από το 2013 συμμετέχουν σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο στον αγώνα ενάντια στην υπό διαπραγμάτευση μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ, Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων TTIP καθώς και στις παρόμοιες συμφωνίες CETA (μεταξύ Καναδά και Ε.Ε.) και TiSA (αφορά τις υπηρεσίες).

Για την ενημέρωση και το συντονισμό δράσεων ενάντια στην TTIP οι ΦτΦ έχουν δημιουργήσει α) το blog STOP TTIP GREECE το οποίο και διαχειρίζονται β) την ομάδα/ πλατφόρμα επικοινωνίας GOOGLE γ) την ομάδα στο Facebook STOP TTIP. Επιπρόσθετα, μέλη και συνεργάτες των ΦτΦ έχουν μεταφράσει δεκάδες κείμενα και φυλλάδια, συμμετείχαν σε ενημερωτικές εκδηλώσεις συλλογών, φορέων κ.λπ, έχουν δώσει δεκάδες συνεντεύξεις που έχουν συμβάλλει στην ενημέρωση της Ελληνικής κοινωνίας.



Οι ΦτΦ ήταν οι βασικοί οργανωτές των τριών δράσεων που έγιναν στην Αθήνα ενάντια στην TTIP (10.10.2014 | 18.04.2015 | 11.10.2015) και είχαν συμβάλλει στη συλλογή υπογραφών των Ευρωπαίων Πολιτών ενάντια στην TTIP (συγκεντρώθηκαν 3,3 εκατ. υπογραφές, 45.000 από την Ελλάδα).


Οι ΦτΦ διατηρούν επίσης επαφές και συνεργάζονται με δεκάδες πολίτες και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών σε εθνικό, Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο (OWINFS) για διάφορα θέματα που αφορούν το φυσικό και το ανθρωπογενές περιβάλλον.

Θα συνεχίσουμε και το 2016 να αναπτύσσουμε και να αναβαθμίσουμε το επίπεδο των παρεμβάσεων ενάντια στις ληστρικές συμφωνίες ως αυτόνομος οργανισμός αλλά και σε συνεργασία με φορείς, κινήματα πολιτών, πολιτικά - επιστημονικά ινστιτούτα, σωματεία εργαζόμενων και άλλους παραγωγικούς φορείς (αγρότες, βιοτέχνες κ.λπ).

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης σας συνιστούμε να επισκεφτείτε και να διαβάσετε τις εξής αναρτήσεις:


  1. Έκθεση του WAR on WANT "Οι μικρές επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι σε κίνδυνο μαζικής πτώχευσης από την ΤΤΙΡ | Απώλεια τουλάχιστον 680.000 θέσεων εργασίας σε ολόκληρη την Ευρώπη [ΕΔΩ]
  2. Η TTIP απειλεί τους Ευρωπαϊκούς περιβαλλοντικούς στόχους [ΕΔΩ
  3. TTIP the countryside gone into liquidation HD | Οι συνέπειες της TTIP στην αγροτική παραγωγή [ΕΔΩ]
  4. Ρεπορτάζ του VOULI WATCH για την εκδήλωση με θέμα την TTIP | Ασυμφωνία απόψεων και επιφυλάξεις για την TTIP – Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων [ΕΔΩ]
  5. Dangerous Regulatory Duet [ΕΔΩ]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου