Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Για πρώτη φορά στην ιστορία όλων των υπουργείων Περιβάλλοντος,ο κ.Παπακωνσταντίνου, αγνόησε τόσο προκλητικά τη γνωμοδότηση θεσμοθετημένου συλλογικού οργάνου για το χωροταξικό που αφορά τις ιχθυοκαλλιέργειες!!!

Για πρώτη φορά στην ιστορία όλων των υπουργείων Περιβάλλοντος, υπουργοί αγνοούν τόσο προκλητικά τη γνωμοδότηση θεσμοθετημένου συλλογικού οργάνου! Πρόκειται για τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Αναπληρωτή Υπουργό Νίκο Σηφουνάκη.

Ο σκανδαλώδης παραγκωνισμός αφορά το Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΣΧΣΑΑ) που ιδρύθηκε το 1999 με σκοπό να εκφράζει επιστημονική γνώμη για τα χωροταξικά σχέδια και τη χωροταξική πολιτική της χώρας. Στην περίπτωση όμως του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τις υδατοκαλλιέργειες, οι δυο υπουργοί επέλεξαν να υπογράψουν τη σχετική κοινή υπουργική απόφαση πριν καν το Εθνικό Συμβούλιο ολοκληρώσει τη διαδικασία διατύπωσης γνώμης. Είναι χαρακτηριστικό ότι η υπουργική απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 4 Νοεμβρίου, την ίδια ακριβώς μέρα που κατατέθηκε στο ΥΠΕΚΑ η γνώμη των μελών του Εθνικού Συμβουλίου!
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ  και ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου