Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ Γερμανίας/ NaturFreunde Deutschlands «απέναντι» στο ακροδεξιό, ρατσιστικό Pegida


NaturFreunde DeutschlandsPegida | völkischer Ausgrenzung eine positive Vision entgegensetzen

«ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΟΥ PEGIDA ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ΟΡΑΜΑ»

Στην αρχή ήταν η επιτυχία του  AfD (το αντιευρωπαϊκό κόμμα),  στη συνέχεια ήταν οι πορείες των χούλιγκαν και μετά το «Πεγίδα»/ Pegida, οι  σωτήρες της «Δύσης», με όλα τα διαφορετικά κατά τόπους ονόματα. Η νέα «ψυχή του λαού». Το Τζίνι  έχει ελευθερωθεί  από το μπουκάλι.  Πραγματικά ο  Ρατσισμός, η Ομοφοβία  και ο Αντισημιτισμός, 70 χρόνια μετά το Άουσβιτς, εξαπλώνεται σε κατά τα άλλα «απλούς και φυσιολογικούς  ανθρώπους».

Από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι πορείες διαμαρτυρίας της  Pegida στους δρόμους της Γερμανίας οι ακροδεξιές και αντιδημοκρατικές αντιλήψεις άρχισαν να «νομιμοποιούνται» στην κοινωνία.Το κλίμα γίνεται πιο βίαιο και ο αποκλεισμός λαϊκή κουλτούρα.

Στη Δρέσδη το κίνημα της Pegida μπαίνει σε τροχιά διάλυσης, εξέλιξη την οποία αποφασιστικά πρέπει να ενισχύσουμε. Επειδή θα έρχονται όλο και περισσότεροι πρόσφυγες και οι Stammtische (είναι οι τακτικοί πελάτες των αντίστοιχων γερμανικών καφενείων που υποτίθεται ότι εκφράζουν τη λαϊκή συνείδηση και, φαίνεται, ότι στηρίζουν την Πεγίδα) είναι καλά δικτυωμένοι.

Ο «Φίλος της Φύσης» Χέλμουτ Φρος από το (αγαπημένο) Βίρτζμπουργ σε ένα κάλεσμα αντίδρασης επισημαίνει το εξής σημαντικό σημείο. « Εμείς οι «Φίλοι της Φύσης» το Μάρτη του 1933 ήμαστε ο πρώτος σύλλογος που υπέστη και βίωσε τη «λαϊκή»  έλλειψη ανεκτικότητας. Αυτό μας δίνει το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να πάρουμε ξεκάθαρη θέση

Σας καλούμε να πάρετε μέρος στις κινητοποιήσεις Πεγίδα-stop/Nopegida, να γράψετε επιστολές, να μιλήσετε με φίλους, να οργανώσετε εκδηλώσεις στα «Σπίτια των Φίλων της Φύσης» (καταλύματα, καταφύγια, ξενοδοχεία).

Στο φόβο απέναντι στον «Άλλο»  να δώσετε μια θετική οπτική όπως περιγράφει το εισηγητικό του Καταστατικού μας: 
«Οι  «Φίλοι της Φύσης» θέλουν να βοηθήσουν στη δημιουργία μιας κοινωνίας στην οποία  δεν θα γίνονται διακρίσεις (ή δεν θα ευνοούνται άνθρωποι) με βάση το χρώμα του δέρματος, την  καταγωγή, το φύλο, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις  και τις πολιτικές απόψεις . Όλοι οι άνθρωποι θα αντιμετωπίζονται ισότιμα  και θα έχουν  την ελευθερία να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους

Μετάφραση Δημήτρης Τσουκάλης από το Ενημερωτικό Δελτίο «info – dienst» NaturFreunde Deutschlands 1-2015
 -------------------------
Διαβάστε σχετικό Ψήφισμα από τους NFDE Βαυαρίας ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου