Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

17 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα για την καταπολέμηση της Ερημοποίησης | World Day to Combat Desertification



Το σύνθημα για το 2016 είναι:
«Προστατέψτε τη Γη, αποκαταστήστε τη γη, εμπλέξετε τους ανθρώπους”
-----------
"Χωρίς μια μακροπρόθεσμη λύση, η ερημοποίηση και η υποβάθμιση του εδάφους θα επηρεάσει όχι μόνο τις προμήθειες των τροφίμων, αλλά θα οδηγήσει στην αύξηση της μετανάστευσης και θα απειλήσει τη σταθερότητα πολλών εθνών και των περιφερειών. Αυτός είναι ο λόγος που οι ηγέτες του κόσμου έβαλαν  την καταπολέμηση της υποβάθμισης του εδάφους ένας από τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης"
Ο Γραμματέας του ΟΗΕ  Ban Ki-moon
[περισσότερα ΕΔΩ]


Οι στόχοι είναι 17.  | Διαβάστε και την πρόσφατη αναφορά για τους στόχους από το ΥΠΑΠΕΝ - ΕΔΩ.

Ο 15ος στόχος που αναφέρεται στο μήνυμά του για την  Παγκόσμια Ημέρα για την καταπολέμηση της  Ερημοποίησηςο Γραμματέας του ΟΗΕ  Ban Ki-moon είναι ο εξής:

"Προστασία, αποκατάσταση και προώθηση της βιώσιμης χρήσης των χερσαίων οικοσυστημάτων, βιώσιμη διαχείριση των δασών, αντιμετώπιση της ερημοποίησης και αναστολή της υποβάθμισης του εδάφους και της απώλειας της βιοποικιλότητας."
-----
Διαβάστε ΕΔΩ το άρθρο "Ερημοποίηση... η ασυνόδευτη" της κας Ελένης Καπετανάκη-Μπριασούλη (Καθηγήτρια Τμήμα Γεωγραφίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου)

----------------------------------------------------------
Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece έχουν αναπτύσσει δράσεις για την προστασία του εδάφους και συμμετέχουν στην εκστρατεία που έχει δρομολογηθεί για να προστατευτεί και νομικά το έδαφος. 
Η εκστρατεία people4all θα ξεκινήσει επίσημα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το Φθινόπωρο του 2016. Οι ΦτΦ/NFGR είναι οι εθνικοί συντονιστές της εκστρατείας. Μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει από την Ελλάδα έντεκα φορείς που θα στηρίξουν την εκστρατεία.
Περισσότερα ΕΔΩ ΕΔΩ ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου