Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

BLOG 1500 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ | Σχεδιάζουμε τη νέα ιστοσελίδα των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ



BLOG 1500 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
[σχεδιάζουμε τη νέα ιστοσελίδα των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ]

1500 Αναρτήσεις για τη Φυσικό και το Ανθρωπογενές Περιβάλλον, την Κοινωνία και τον Πολιτισμό

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece χρησιμοποίησε ως «ναυαρχίδα» του για να προβάλλει τις δράσεις του και τις θέσεις του το BLOG. https://naturefriends-gr.blogspot.com/
Στο  BLOG προβάλλαμε και άλλες ειδήσεις, θέσεις, δράσεις που θεωρήσαμε ότι συμβάλλουν στην ενημέρωση και στην επιμόρφωση των φίλων και των  επισκεπτών μας.

Εκτός από τη «ναυαρχίδα» δημιουργήσαμε και άλλα θεματικά blogs για να προβάλλουμε ειδικά θέματα, όπως τις εκστρατείες «Πάμε Δυτική -  Ανακαλύπτουμε τη Δυτική Αθήνα»,  «Λιγότερα Απόβλητα – Καλύτερη Ζωή», «Οι άνθρωποι για το Έδαφος»/ People for Soil.

Με  τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των Φτφ, BLOGS, Facebook, Twitter καθώς και τα ενημερωτικά δελτία επιδιώξαμε να προβάλλουμε τις θέσεις μας και να συμβάλλουμε στην ενημέρωση των πολιτών.
Τώρα ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα σύντομο απολογισμό ειδικά για το blog, ναυαρχίδα:
  1. Στο διάστημα 2011 – 2018 αναρτήθηκαν 1.500 θέματα. Περίπου ένα θέμα ανά δύο ημέρες.
  2. Προβλήθηκαν 370.000 σελίδες.
Αγαπητοί φίλοι,
Σας ενημερώνουμε ότι προγραμματίζουμε να αναβαθμίσουμε την επικοινωνιακή μας πολιτική και να δημιουργήσουμε την ιστοσελίδα των ΦτΦ, διατηρώντας το blog ως βιβλιοθήκη/ αρχείο.


Για την αναβάθμιση της επικοινωνιακής μας πολιτικής και για τη δημιουργία της νέας ιστοσελίδας θελήσαμε να πάρουμε υπόψη μας τους επισκέπτες του blog, τους φίλους και τους συνεργάτες μας. Έτσι απευθύναμε ανοικτή πρόσκληση να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο για τη δημιουργία μιας νέας ιστοσελίδας, τα αποτελέσματα του οποίου παρουσιάζουμε:

  1. Το 95% προτείνει  να συνεχίσουμε με την ίδια επικοινωνιακή πολιτική παρουσιάζοντας όχι μόνο θέματα που αφορούν τους ΦτΦ αλλά και άλλων πηγών που συμβάλλουν στην ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών. [χαρακτήρας ιστοσελίδας PORTAL]
  2. Από έναν κατάλογο 15 ελληνικών και ξένων ιστοσελίδων επέλεξαν ως καλύτερες τρεις ελληνικές και τρεις ξένες (μεταξύ 30 – 43%).
  3. Κριτήρια επισκεψιμότητας: α) Τακτικές και επίκαιρες αναρτήσεις (77%) β) Φιλικό περιβάλλον για το χρήση (63%) γ)  Αισθητική (30%) δ) Διαδραστική (25%)
  4. Χρήση του Internet α) Από υπολογιστή 75% β) i-phone/ tablet 25%
  5. Η αναρτήσεις να έχουν: Συλλογικό και προσωπικό χαρακτήρα 70%
  6. Προτάσεις: α) σύνδεση με οικολογικά και τοπικά κινήματα β) αναρτήσεις με τεκμηριωμένη επιστημονική βάση γ) Πλουραρισμό στο περιεχόμενο των αναρτήσεων δ) Επίκαιρες αναρτήσεις  στην ώρα τους / on time ε) περισσότερα θέματα στ) λιγότερες και ουσιαστικές αναρτήσεις.
Λαμβάνοντας υπόψη μας τις ανωτέρω απαντήσεις και αξιοποιώντας την εξελισσόμενη επικοινωνιακή τεχνολογία, θα επιδιώξουμε να δημιουργήσουμε μία νέα  αξιόπιστη, εύχρηστη, ευχάριστη και διαδραστική ιστοσελίδα, με συλλογικά αλλά και με προσωπικά χαρακτηριστικά.

Για τη νέα ιστοσελίδα έχουμε ήδη κατοχυρώσει τη διεύθυνση naturefriends.gr. Προγραμματίζουμε να βγει στον «αέρα» τον Απρίλιο του 2019.

Για τη νέα ιστοσελίδα των ΦτΦ θα χρειαστούμε εθελοντές  γραφίστες, σκιτσογράφους, δημιουργούς comics και cartoons. Όποιος/α ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο εγχείρημα ας επικοινωνήσει μαζί μας στο mail: naturefriendsgreece.gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου