Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019: Η ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στο Ζάππειο - Δύο καλέσματα για παράσταση διαμαρτυρίας (ΧΥΤΑ Φυλής & Ρέματα Αττικής)


Ανθέων 72, 12461 | Mail: naturefriendsgreece@gmail.com | Τηλ.: 215 5257408



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26.08.2019


Την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019, 7:30μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στο Ζάππειο. 

Στο χώρο έχουν προγραμματιστεί τουλάχιστον δύο παρεμβάσεις συντονιστικών φορέων (δικτύων):
  1. ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ - Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής - Δ. Αθήνας. Διαμαρτυρία για το ΧΥΤΑ στη Φυλή.
  2. Φορείς που συμμετέχουν στο Δίκτυο Φορέων και Κινήσεων για τη Διάσωση των Ρεμάτων (ΡεμΑττική).




Οι θέσεις των ΦτΦ για το ΧΥΤΑ Φυλής για τη διαχείριση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων είναι γνωστές από το 2013 και συνεχώς επικαιροποιούνται. Διαβάστε  «ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ: ΟΧΙ στη διαιώνιση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής - Ναι στη χωροθέτηση νέων ΧΥΤΥ - Όχι στον περιβαλλοντικό ρατσισμό» [ΕΔΩ]

Οι θέσεις των ΦτΦ για τα ρέματα είναι ότι αποτελούν φυσικούς αεραγωγούς στις πόλεις και γενικά συνάδουν με τη διακήρυξη της 1ης Συνάντησης για τα Ευρωπαϊκά Ποτάμια στο Σαράγεβο (27-29/10/2018) [ΕΔΩ] [ΕΔΩκαι με την Κοινή Διακήρυξη Περιβαλλοντικών Φορέων, Κινήσεων και Κινημάτων για την Προστασία των Ρεμάτων (Απρίλιος 2019) [ΕΔΩ].
Τα ρέματα (ή τμήματά τους) που έχουν παραμείνει στην Αττική προγραμματίζονται να χάσουν το φυσικό χαρακτήρα τους, να τσιμενταριστούν, να μπαζωθούν ή και να εγκιβωτιστούν και να μετατραπούν από ρέματα σε οχετούς. Ενδεικτικά τα ρέματα, δηλαδή ότι έχει απομείνει από τη φύση στις πόλεις, είναι α) Πικροδάφνης β) Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας γ) ποταμός Ερασίνος που καταλήγει στον υγροβιότοπο Βραυρώνας δ) Ποδονίφτης κ.ά.  

Με βάση τις ανωτέρω θέσεις και τις γενικές αρχές  των ΦτΦ καλούμε τα μέλη και τους φίλους μας να συμμετέχουν σε ειρηνικές παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Ζάππειο κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.
-------------
ΠΡΟΣΘΗΚΗ με φωτογραφίες από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.




[Δεξιά ο Κώστας Φωτεινάκης - Πρόεδρος των ΦτΦ]





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου