Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ | NATUREFRIENDS | NATURFREUNDE | ARMIS DE LA NATURA: 124 Χρόνια μαζί για ένα ελπιδοφόρο μέλλον!

[Ένα από τα πρώτα λογότυπα των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ/ Naturfreunde. Δεν πρόκειται απλά για μια χειραψία γνωριμίας, αλλά για μια υπόσχεση συνεργασίας και αλληλεγγύης στη φύση και στην κοινωνία]


124 Χρόνια μαζί για ένα ελπιδοφόρο μέλλον!

Σαν σήμερα, στις 16 Σεπτεμβρίου 1895, ιδρύθηκαν στη Βιέννη οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends, από τρεις ανήσυχους νέους, που ήταν μέλη του Σοσιασλδημοκρατικού Κόμματος Αυστρίας. Ο ένας από αυτούς,  o Karl Lenner, το 1947, μετά την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας, έγινε ο πρώτος μετακατοχικός Πρόεδρος της Αυστρίας.

Σήμερα γιορτάζουμε την 124 η επέτειο μαζί με άλλα κράτη μέλη και χώρες σε όλο τον κόσμο. Μια μέρα για να είμαστε περήφανοι!! Για πάνω από έναν αιώνα φίλοι της φύσης υποστήριζε την προσεκτική χρήση των πόρων, τον σεβασμό για τη φύση και μια δίκαιη και αλληλέγγυα κοινωνία για όλους. Άξιοι στόχοι που είναι τόσο σχετικοί σήμερα όσο ήταν τον τελευταίο αιώνα.

[Στο καταφύγιο Μπάφι στην Πάρνηθα γιορτάσαμε τα 120 Χρόνια ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ]

Οι Naturefriends είναι η παλαιότερη και ιστορικότερη περιβαλλοντική, πολιτιστική, τουριστική οργάνωση με κοινωνικό πρόσωπο στην Ευρώπη. Κάτω από την ομπρέλα της  «συστεγάζονται» 45 εθνικές οργανώσεις, με 350.000 μέλη, μεταξύ αυτών και το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου