Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου: Επίσκεψη – ξενάγηση στον υγρότοπο Βουρκαρίου - Μεγάρων | H Δυτική Αττική έχει τους δικούς της υγροτόπους


Κυριακή 7 Φεβρουαρίου: Επίσκεψη – ξενάγηση στον υγρότοπο Βουρκαρίου - Μεγάρων

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υγροτόπων  2 Φεβρουαρίου ο Συντονιστικός Φορέας Βουρκαρίου, ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.  και οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/Naturefriends Greece σε συνεργασία με την ΑΝΙΜΑ και την Ορνιθολογική, πραγματοποίησαν επίσκεψη - ξενάγηση την Κυριακή 7Φεβρουαρίου 2016 στον υγρότοπο Βουρκάρι - Μεγάρων.
Την ξενάγηση παρακολούθησαν και μαθητές από το 2ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου. Παρατηρήσαμε με ειδικά τηλεσκόπια της Ορνιθολογικής την ορνιθοπανίδα, είδαμε φλαμίνγκο και αγριόπαπιες και χαρήκαμε την απελευθέρωση τεσσάρων γερακίνων από την ΑΝΙΜΑ.

Ενημερωθήκαμε από το Φορέα Βουρκαρίου για το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο αποχαρακτηρίζει την περιοχή ως βιομηχανική και απαγορεύει στις υπάρχουσες βιομηχανίες την επέκτασή τους. Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική και υπερτοπικού χαρακτήρα. Είναι αποτέλεσμα αγώνων πολλών χρόνων των κατοίκων αλλά και πολλών περιβαλλοντικών οργανώσεων που δουλεύουν πάνω στην προστασία των οικοσυστημάτων των υγροτόπων. Κοινός στόχος όλων η αειφόρος χρήση των υγροτόπων για τους ανθρώπους και τη φύση.
Φυσικά δεν έλειπε και η αναφορά στα ιστορικά στοιχεία για το τείχος των Μεγάρων.

Η Δυτική Αττική έχει τους δικούς της υγροτόπους, Βουρκάρι Μεγάρων, Λίμνη Κουμουνδούρου, Έλος Ψάθας και πολλά ρέματα με πλούσια βιοποικιλότητα.

Πληροφορίες: 6945665876 (Βουρκάρι),  6973302886 (ΦτΦ, OIKO.ΠΟΛΙ.Σ)

 "...Παρατηρήσαμε με ειδικά τηλεσκόπια της Ορνιθολογικής την ορνιθοπανίδα..."

"Μέλη και φίλοι του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. με επικεφαλής την πρόεδρο Σοφία Δημητρίου - Ψαρρού και των ΦτΦ στο Βουρκάρι"

[Απελευθέρωση γερακίνας από την Μαρία Γανωτή - ΑΝΙΜΑ]

[Ο υγρότοπος Βουρκάρι.....]

[Ο "οικοδεσπότης" από το Συντονιστικό Φορέα Βουρκαρίου, Στέργιος Τσαρκαλέας, ενημερώνει για τον υγρότοπο και το Προεδρικό Διάταγμα Προστασίας της περιοχής]

Περισσότερα στο blog ΒΟΥΡΚΑΡΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου