Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ:Καλώς ορίζουμε τα προσφυγόπουλα και τις οικογένειές τους | Ναι στην Κοινωνική Βιοποικιλότητα | Refugees welcome in Greek Schools



ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece

Ανθέων 72, 12461 | Mail: naturefriendsgreece@gmail.com | Τηλ. FAX: 215 5257408
Καταστατικό, Ειρηνοδικείο Αθηνών Α.Μ. 30425  | ΑΦΜ:997557187, ΔΟΥ Αιγάλεω

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
18/1/2017
Καλώς ορίζουμε τα προσφυγόπουλα και τις οικογένειές τους
Ναι στην Κοινωνική Βιοποικιλότητα

Με αφορμή τα επεισόδια και την επίθεση ομάδας χρυσαυγιτών σε γονείς και εκπαιδευτικούς την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017 στο Πέραμα, το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece παρουσιάζει τις θέσεις του:

Καλώς ορίζουμε τα προσφυγόπουλα στα σχολεία και σε όλες τις εκπαιδευτικές, επιμορφωτικές και κοινωνικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις που αναπτύσσονται στη χώρα μας.

Καλούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους Συλλόγους γονέων και εκπαιδευτικών, τα σωματεία και τα κινήματα πολιτών να ανοίξουν τις αγκαλιές τους και να υποδεχτούν  τα προσφυγόπουλα και τις οικογένειές τους, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και την πατρίδα τους για να διασωθούν από τους πολέμους.

Καταδικάζουμε τις ελάχιστες ρατσιστικές, και σε ορισμένες περιπτώσεις ναζιστικές φωνές, που στοχοποιούν τα προσφυγόπουλα και τις οικογένειές τους, που τις θεωρούν συνυπεύθυνες για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην Ελληνική κοινωνία. Αυτές τις «φάλτσες» ρατσιστικές και αντικοινωνικές φωνές ας τις απομονώσουμε συμμετέχοντας στις δράσεις αλληλεγγύης και υποδοχής των προσφύγων.


Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece:
·         Υποδέχονται με ανοικτές αγκάλες τα προσφυγόπουλα στα σχολεία και στις κοινωνικές δομές της χώρας.
·         Προστατεύουν  την «κοινωνική βιοποικιλότητα».
---------------------------------------------------
Το Ελληνικό Δίκτυο «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»/Naturefriends Greece ιδρύθηκε το 2007 και αποτελεί τμήμα της Διεθνούς  Οργάνωσης Naturefriends International/NFI (1895). Στους NFI  http://www.nfi.at συμμετέχουν 45  οργανώσεις απ΄ όλο τον κόσμο. Οι ΦτΦ/NFGR α) Είναι εθνικοί συντονιστές της εκστρατείας people4soil για να ψαρακτηριστεί το έδαφος κοινό αγαθό β) Συμμετέχουν στο Διεθνές Κίνημα για το δίκαιο εμπόριο Our World Is Not For Sale και στην Ελληνική Πρωτοβουλία STOP TTIP CETA TiSA γ) Συμμετέχουν στο   Δίκτυο UNITED κατά του εθνικισμού, ρατσισμού, φασισμού και της υποστήριξης των μεταναστών και των προσφύγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου