Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Η Ελλάδα απούσα και πάλι; | Την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017 θα συζητηθεί στον ΟΗΕ η πρόταση για την κατάργηση των πυρηνικών όπλων


Μπαίνουμε στην τελική εβδομάδα των διαπραγματεύσεων στη Νέα Υόρκη, όπου εκπρόσωποι από περισσότερες από 140 χώρες επεξεργάστηκαν τη Συνθήκη που να απαγορεύει κατηγορηματικά τα πυρηνικά όπλα.

Την Παρασκευή  7 Ιουλίου 2017 θα συζητηθεί στον ΟΗΕ η πρόταση, "μονοπάτι" για τα κράτη που διαθέτουν πυρηνικά όπλα για να ενταχθούν και να καταστρέψουν τα πυρηνικά τους οπλοστάσια και που περιλαμβάνει μια ισχυρή πρόβλεψη για παροχή βοήθειας στα θύματα και περιβαλλοντικής αποκατάστασης.

Καλά καταλάβατε.... Η Ελλάδα διαχρονικά δεν συμμετέχει και δεν στηρίζει στον ΟΗΕ πρωτοβουλίες για την κατάργηση των πυρηνικών όπλων.

Διαβάστε ΕΔΩ το σχέδιο που έχει κατατεθεί στον ΟΗΕ και θα συζητηθεί την Παρασκευή.

Η Ελλάδα και πάλι απούσα παρά τις επίπονες και πολύχρονες προσπάθειες του Ελληνικού Τμήματος του IPPNW (Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία κατά της Πυρηνικής Απειλής) η χώρα μας αρνείται να στηρίξει στον ΟΗΕ την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων. Περισσότερα ΕΔΩ.

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece στηρίζει τις προτάσεις των 140 χωρών και έχει απευθύνει σχετικές προτάσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών καθώς και στον Πρωθυπουργό κ.Αλέξη Τσίπρα η χώρα μας να πάρει σαφή θέση υπέρ της κατάργησης των πυρηνικών όπλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου