Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Νέα για την ανακύκλωση & τη Διαχείριση των Αστικών Αποβλήτων | RECYCLE NEWS


Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗ/ Naturefriends Greece προετοιμάζει μια εκστρατεία με θέμα "Λιγότερα απόβλητα - Καλύτερη ζωή". Στο πλαίσιο της προετοιμασίας και μέχρι να δημιουργηθεί το θεματικό site θα αναρτούμε στο blog νέα, πληροφορίες, προτάσεις που έχουν σχέση με τη Διαχείριση των Αστικών Αποβλήτων/ ΑΣΑ, από την Ελλάδα, την Ευρώπη και από όλο τον κόσμο.

Από την αρχή θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ είναι η 4η κατά σειρά επιλογή για τη μείωση του όγκου των ΑΣΑ. [Δείτε στο τέλος της ανάρτησης το γράφημα που ακολουθεί με την "πυραμίδα" και την ιεράρχηση των επιλογών]

ΝΕΑ - NEWS - ΝΕΑ - NEWS - ΝΕΑ - NEWS - ΝΕΑ - NEWS - ΝΕΑ - NEWS - ΝΕΑ - NEWS

Νέος νόμος για την ανακύκλωση 




Κατατέθηκε στις 12.10.2017 το νομοσχέδιο με θέμα: "Τροποποίηση ν. 2939/2001 για την εναλλακτική διαχείριση των συσκευασιών και άλλων προϊόντων, προσαρμογή στην οδηγία 2015/720/ΕΕ, ρύθμιση θεμάτων του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης και άλλες διατάξεις." [ΕΔΩ



Πέμπτη 05/10/2017, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, παρέθεσε Συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσίασε το περιεχόμενο του νέου Νομοσχεδίου για την Ανακύκλωση. Παρουσίαση των βασικών αρχών του ανωτέρω ν/σ ΕΔΩ.

--------

Stop the flood of plastic!




13 Οκτωβρίου 2017 | 20 ακτιβιστές παρέδωσαν στον Frans Timmermans (αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής/ Κομισιόν) "τρία κιλά χαρτί" με 600.000 υπογραφές για την προστασία των θαλασσών μας από τα πλαστικά απόβλητα. [οι υπογραφές έχουν ξεπεράσει τις 650.000] 



----



" Keep America Beautiful" ή κάψετε τα πλαστικά στις ΗΠΑ?

Heavy Energy Bag


40 οργανώσεις στις ΗΠΑ αντιτίθεται με το πρόγραμμα Heavy Energy Bag.
Το πρόγραμμα, το οποίο είναι σήμερα εγκατεστημένο στο Omaha, NE, ενθαρρύνει τις οικογένειες να συλλέγουν τα "προηγουμένως μη ανακυκλωμένα" πλαστικά - είδη μιας χρήσης όπως τσάντες για τσιπ, αναλώσιμα μαχαιροπίρουνα και σακούλες χυμών - σε ειδική πορτοκαλί τσάντα Hefty , που πρέπει να μετατραπούν σε "πολύτιμους ενεργειακούς πόρους". Περισσότερα ΕΔΩ.
-------

Κάνε τη Διαχείριση των Αστικών Αποβλήτων όπως η GLEN EIRA, Δήμος της Αυστραλίας που ενημερώνει τους κατοίκους ακόμα και στην Ελληνική γλώσσα


Ο Δήμος City of GLEN EIRA βρίσκεται στην περιοχή VICTORIA της Αυστραλίας, έχει πληθυσμό 150.000 κατοίκους μεταξύ των οποίων και μετανάστες, προφανώς και Έλληνες. Ο Δήμος για να ενημερώσει τους κατοίκους έχει εκδώσει σε διάφορες γλώσσες, μεταξύ των οποίων και στα Ελληνικά, ένα φυλλάδιο, το οποίο επικαιροποιεί σε τακτά χρονικά διαστήματα για να  ενημερώσει τους κατοίκους:
  1. Για την αξία της ανακύκλωσης και το επιπλέον περιβαλλοντικό και οικονομικό κόστος αν τα ανακυκλώσιμα υλικά πάνε στη χωματερή.
  2. Πληροφορεί τους κατοίκους για τους τρόπους ανακύκλωσης, διαχείρισης του πράσινου και των βαρέων αντικειμένων κ.λπ.
  3. Ενημερώνει ανά περιοχή, κάθε πότε γίνεται και με ποιο τρόπο η αποκομιδή των αποβλήτων α) μεγάλων χαρτονιών μεγάλων ποσοτήτων β) σκληρών απορριμμάτων γ) πράσινων απορριμμάτων δ) δεμένων κλαδιών.
Περισσότερα ΕΔΩ.

------
Στην ιεράρχηση επιλογών για τη διαχείριση των ΑΣΑ η Ανακύκλωση είναι η 4η επιλογή. Προηγούνται: Πρόληψη, Ελαχιστοποίηση, Επανάχρηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου