Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018: Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ μαζί με 130 Ευρωπαϊκές οργανώσεις διεκδικούν από την Ε.Ε. «Περισσότερα χρήματα και δράσεις για τη φύση»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23.02.3018

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece μαζί με 130 Ευρωπαϊκούς οργανισμούς διεκδικούν την αύξηση της χρηματοδότησης για τη φύση στον επόμενο προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και περισσότερες περιβαλλοντικές δράσεις.
[ΕΔΩ ο κατάλογος με τις υπογραφές των οργανισμών]

"Αγαπητοί αρχηγοί κρατών,
Η Φύση πεθαίνει. Σπάστε τη «Σιωπή των Ηγετών
- Περισσότερα χρήματα για τη Φύση στο επόμενο προϋπολογισμό της ΕΕ!
Ευχαριστώ. "

"Dear Heads of State,
Nature is dying. Break the ‘Silence of the Leaders’
– More Money for Nature in the next EU Budget!
Thank you."

Την Παρασκευή το πρωί, στις 23 Φεβρουαρίου 2018, την ώρα που οι αρχηγοί κρατών θα συζητούν  τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το μέλλον της Ευρώπης, ακτιβιστές και μέλη της Κοινωνίας των Πολιτών διοργανώνουν παρέμβαση με θέμα ΣΠΑΣΤΕ ΤΗ «ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ  ΗΓΕΤΩΝ» - ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΌ ΤΗΣ Ε.Ε.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας έχουν δημιουργηθεί ειδικά posters για κάθε αρχηγό κράτους μέλους της Ε.Ε. με ενιαίο σύνθημα για κάθε εθνική γλώσσα. Η φωτογραφία του Πρωθυπουργού κ.Αλέξη Τσίπρα αφορά την Ελλάδα, αντίστοιχες φωτογραφίες έχουν δημιουργηθεί για όλους τους αρχηγούς κρατών της Ε.Ε.

Το σύνθημα «Η σιωπή των ηγετών», με τη μέλισσα στο στόμα, βασίζεται στην αφίσα της ταινίας «Η σιωπή των αμνών».





Το Ελληνικό Δίκτυο «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»/Naturefriends Greece,  ιδρύθηκε το 2007 και αποτελεί τμήμα της Διεθνούς  Οργάνωσης Naturefriends International/NFI (1895).  Οι ΦτΦ/NFGR είναι εθνικοί συντονιστές της εκστρατείας people4soil για να χαρακτηριστεί το έδαφος κοινό αγαθό και συνεργάζονται με Ευρωπαϊκές και Διεθνείς οργανώσεις και Κοινωνικά Δίκτυα για το περιβάλλον, το δίκαιο εμπόριο, τον πολιτισμό κ.ά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου