Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

12>13 Μαΐου 2018 - Παγκόσμια Ημέρα Αποδημητικών Πτηνών | "Η τελευταία νανόχηνα" - η ταινία του Παντελή Βούλγαρη, 20 χρόνια μετά


Οι ΦτΦ με αφορμή της Παγκόσμια Ημέρα Αποδημητικών Πτηνών σας προτείνουν να δείτε την ταινία του Παντελή Βούλγαρη "Η τελευταία νανόχηνα" που περιλαμβάνεται στο σπονδυλωτό έργο του "Όλα είναι δρόμος", 1998.


"Η τελευταία νανόχηνα" επισκέπτεται τον Έβρο... ο θηροφύλακας Θανάσης Βέγγος ακούει έναν πυροβολισμό.... (συνέχεια επί της οθόνης ΕΔΩ".

Αν θέλετε να μάθετε ποιο ήταν το δίλημμα του ηθοποιού Θανάση Βέγγου στο τέλος της ταινίας και πως το αντιμετώπισε,  αν θα έπρεπε να πυροβολήσει και αυτός ως ηθοποιός βάση του σεναρίου τον κυνηγό, επικοινωνήσετε μαζί μας (γράψτε σχόλιο στην ανάρτηση).
-------------------------------
Η Παγκόσμια Ημέρα Αποδημητικών Πτηνών (Word Migratory Bird Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μαΐου (12>13 Μαΐου το 2018), με πρωτοβουλία του Περιβαλλοντολογικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP), για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με την προστασία των αποδημητικών πουλιών και του περιβάλλοντός τους.

Διαβάστε μια εξαιρετική παρουσίαση για τα αποδημητικά πτηνά στη ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ [ΕΔΩ]

Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε δύο ιστολόγια World Migratory Bird Day [ΕΔΩ] World Migratory Bird Day in the Americas [ΕΔΩ].

Προτεινόμενα ντοκιμαντέρ:
Winged Migration - Ταξιδιάρικα πουλιά
Gulf Crossing: Story of Spring
Bird Migration
--------------------------------------
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

α) Η ανωτέρω ανάρτηση έχει καταχωρηθεί στο χάρτη εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Αποδημητικών Πτηνών/  World Migratory Bird Day/  Global Event Map και είναι η μοναδική που έχει δηλωθεί από την Ελλάδα. [ΔΕΙΤΕ τον χάρτη ΕΔΩ]
β) Οι ΦτΦ με αφορμή το 2018 που είναι το έτος των πτηνών θα διοργανώσουν επίσκεψη -  ξενάγηση σε ένα υγρότοπο για την παρακολούθηση πτηνών / Birdwatching


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου