Τρίτη 29 Μαΐου 2018

H Eυρωπαϊκή Eβδομάδα Αειφόρου Ανάπτυξης 30 Μαΐου - 5 Ιουνίου και οι ΦτΦ | European Sustainable Development Week & Naturefriends Greece


[Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ αφιερώνουν τη δράση την Κυριακή 3 Ιουνίου [ΕΔΩ] στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αειφόρου Ανάπτυξης]

------
Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ έχει υιοθετήσει στο συνέδριό του, τους «17 στόχους του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη για να αλλάξουμε τον κόσμο μας». Οι 17 ΣΒΑ αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες του Επιχειρησιακού – Σχεδιασμού των ΦτΦ, 2018 – 2022.

Οι ΦτΦ θεωρούν ότι τα μεγάλα προβλήματα όπως η ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής, το δίκαιο εμπόριο, το δικαίωμα στην εκπαίδευση, στο νερό, στην υγεία, στην εργασία, η αντιμετώπιση της φτώχειας, η εξασφάλιση της ειρήνης, η ισότητα των δύο φύλων κ.ά. χρειάζονται να αντιμετωπίζονται με την αλληλεγγύη και την Συνεργασία, όπως περιγράφεται αναλυτικά στον 17ο ΣΒΑ:

«Η επίτευξη της ατζέντας για τη βιώσιμη ανάπτυξη προϋποθέτει συνεργασίες μεταξύ των κυβερνήσεων, του ιδιωτικού τομέα καθώς και της κοινωνίας των πολιτών. Αυτές οι χωρίς αποκλεισμούς συνεργασίες, οι οποίες βασίζονται σε αρχές, αξίες, κοινό όραμα, κοινούς στόχους και οι οποίες τοποθετούν τους ανθρώπους και τον πλανήτη στο επίκεντρο, είναι απαραίτητες, σε παγκόσμιο, περιφερειακό, εθνικό και τοπικό επίπεδο.»



Διαβάστε:
ΕΔΩ για την ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 
ΕΔΩ για την παρουσίαση των 17 ΣΒΑ στο Πανεπιστήμιο Πειραιά
ΕΔΩ  για  το φυλλάδιο των ΦτΦ ειδικά για το στόχο 11 ΣΒΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου