Τρίτη 21 Μαΐου 2019

ΝΙΚΟΣ ΝΕΖΗΣ: ΟΛΥΜΠΟΣ - Το βουνό των Θεών & των Ανθρώπων (αναρτήθηκε το πλήρες κείμενο, Μάιος 2019)


[Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας 22 Μαΐου παρουσιάζουμε τη νέα έκδοση του ιστορικού βιβλίου του Νίκου Νέζη "ΟΛΥΜΠΟΣ - το βουνό των Θεών και των Ανθρώπων" (Μάιος 2019). Στο βιβλίο του ο συγγραφέας αφιερώνει ένα μεγάλο κεφάλαιο με θέμα: "ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - Γεωγραφία - Γεωλογία - Κλίμα - Χλωρίδα - Πανίδα -  Προστασία" σχετικό και με την Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας.
Για τη μεγάλη προσφορά του Νίκου Νέζη, ο ερευνητής, συγγραφέας, ορειβάτης έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών (2011). Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece αναγνωρίζοντας  την πλούσια προσφορά του Νίκου Νέζη τον ανακήρυξε επίτιμο μέλος του (2015). Διαβάστε περισσότερα για το Νίκο Νέζη στις αναρτήσεις που έχουμε κάνει στο blog των ΦτΦ ΕΔΩ]
------

Ο  Νίκος Νέζης έχει έτοιμο το νέο του βιβλίο «ΟΛΥΜΠΟΣ – το βουνό των Θεών & των Ανθρώπων», που αποτελείται από 2 τόμους, 592 σελ. μεγάλου σχήματος. Από το βιβλίο αφαίρεσε τις φωτογραφίες και άφησε μόνο τα κείμενα (σ. 274), τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε ελεύθερα στο συνημμένο βιβλίο, σε μορφή pdf (σε δύο μέρη), προσφορά του συγγραφέα.
H δημοσίευση των κειμένων έγινε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης/ ΕΟΟΑ.
"Ας σημειωθεί ότι το φωτογραφικό υλικό (με παλιές, ιστορικές & νεότερες φωτογραφίες) καλύπτει όλο το φάσμα των αναφερομένων γνώσεων για τον Όλυμπο, δηλαδή είναι η φωτογραφική τεκμηρίωσή τους (1.900 φωτ.), νομίζω ίδιας αξίας με τη βιβλιογραφική τεκμηρίωση που καταγράφω (1.680 τίτλοι). Το πλήρες βιβλίο αποτελεί ένα θεματικό ιστορικό λεύκωμα του Ολύμπου, μία κιβωτό γνώσης, πληροφοριών και εικόνων και μία πολύτιμη κληρονομιά στις επόμενες γενεές."
ΝΙΚΟΣ ΝΕΖΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου