Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές 23 - 26/5/2019: Τα εθνικιστικά και ρατσιστικά κόμματα έχουν αναπτυχθεί πάρα πολύ. Να ψηφίζουμε για να τα κάνουμε πάλι μικρά | Ευρωπαϊκή εκστρατεία την οποία στηρίζει το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ | Nationalist & Racist Parties Have Grown Too Much.Make Them Small Again! – UNITED’s campaign for the EP-Elections 2019



Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece δεν είναι πολιτικό κόμμα. Ωστόσο έχει πάγιες πολιτικές θέσεις που καταγράφονται στο καταστατικό του για τα περισσότερα θέματα που αφορούν το Περιβάλλον και την Κοινωνία.

Με βάση το καταστατικό τους οι ΦτΦ συμμετέχουν στην εκστρατεία που διοργανώνει ο οργανισμός UNITED AGAINST RACISM με τίτλο "Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές 23 - 26/5/2019: Τα εθνικιστικά και ρατσιστικά κόμματα έχουν αναπτυχθεί πάρα πολύ. Να ψηφίζουμε για να τα κάνουμε πάλι μικρά".

Το καταστατικό του Ελληνικού Δικτύου ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece μεταξύ των άλλων αναφέρει:

  • Τα μέλη των ΦτΦ αγωνίζονται να συμβάλλουν για τη δημιουργία μιας κοινωνίας, στην οποία δεν θα υπάρχουν προνόμια και διακρίσεις που αφορούν τις πολιτικές πεποιθήσεις, το θρήσκευμα, το φύλο, το χρώμα του δέρματος, την καταγωγή, την κοινωνική τάξη κ.ά. γιατί μόνο σε μια τέτοια δίκαιη κοινωνία μπορούν να βρoυν πλήρη εφαρμογή οι αρχές της αειφορίας, της αλληλεγγύης, της κλιματικής κοινωνικής δικαιοσύνης. [Προοίμιο - πρώτη παράγραφος] 
  • Να συμβάλλει στην ομαλή ένταξη και ενσωμάτωση στην κοινωνία, πολιτών διαφορετικών εθνικοτήτων, διαφορετικής κουλτούρας, θρησκείας και καταγωγής, όπως επίσης και να στηρίζει κοινωνικά αδύναμες ομάδες πολιτών. [Άρθρο 3.6]

Οι ΦτΦ δεν είναι η πρώτη φορά που παίρνουν θέση ενάντια στο ρατσισμό και στις εγκληματικές νεοναζιστικές πρακτικές, όπως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 


Σε άρθρο του ο Κώστας Φωτεινάκης, πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ, με τίτλο "Με ποια κριτήρια θα πρέπει να επιλέξουμε με την ψήφο μας τα πολιτικά κόμματα και τους Ευρωβουλευτές;" υπογραμμίζει:

"Στα ερωτήματα αυτά υπάρχουν προφανώς πολλές απαντήσεις, ανάλογα με το ιδεολογικό και πολιτικό υπόβαθρο και διαδρομή του κάθε ψηφοφόρου, ωστόσο οι πολίτες που διαπνέονται ή συμφωνούν με την αρχή «Οι άνθρωποι και ο πλανήτης - όχι τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων – πάνω από τα κέρδη» θα πρέπει να βάλουν ένα φραγμό με την ψήφο τους στα ακροδεξιά και λαϊκίστικα κόμματα που εμπράκτως έχουν ταχθεί στο Ευρωκοινοβούλιο και στη χώρα τους κατά των μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, κατά του κοινωνικού κράτους και υπέρ της ασυδοσίας των πολυεθνικών, κατά των μεταναστών και των προσφύγων κ.ά." (το άρθρο θα δημοσιευτεί τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019).

Δείτε την εκστρατεία UNITED AGAINST RACISM στην οποία καταγράφονται τα ρατσιστικά κόμματα [ΕΔΩ].

Το κόμμα Χρυσή Αυγή αναφέρεται στον κατάλογο της εκστρατείας και περιγράφεται ως εθνικιστικό, νεοφασιστικό, ακροδεξιό, νεοναζιστικό [ΕΔΩ].

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου