Κυριακή 26 Μαΐου 2019

Ζητούμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιβάλει απλουστευμένη επισήμανση «Nutriscore» στα τρόφιμα | Οι ΦτΦ σας ενημερώνουν και σας προτείνουν να στηρίξετε με την υπογραφή σας το αίτημα



ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΔΩ 

Τι είναι το Nutriscore;

Η Ευρωπαϊκή νομοθεσία επιβάλλει την αναγραφή πληροφοριών στην συσκευασία των τροφίμων (ονομάζεται διατροφική επισήμανση), βάσει ορισμένων κανόνων.

Λόγω των πολλών και πολύπλοκων πληροφοριών που απαιτούνται για την σωστή μας ενημέρωση, πολλοί έχουν προσπαθήσει να απλοποιήσουν την παρουσίαση των πληροφοριών με την χρήση χρωμάτων.

Και τέτοια χρωματικές διατροφικές επισημάνσεις υπάρχουν πολλές!

Το Nutriscore είναι μια ακόμα απλουστευμένη χρωματική διατροφική επισήμανση που όμως, με μια ματιά μας δίνει τις πιο αξιόπιστες και ποιοτικές διατροφικές πληροφορίες.

Έχει αποδειχθεί από Γαλλικές και διεθνείς μελέτες ότι είναι η πιο αποτελεσματική απλουστευμένη επισήμανση διατροφής, διευκολύνοντας έτσι την ενημέρωση και επιλογή του καταναλωτή.

Γι’ αυτόν τον λόγο είναι πλέον η επίσημη διατροφική σήμανση που επέλεξαν διάφορα κράτη μέλη όπως η ίδια η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ισπανία. Όμως δεν ισχύει σε όλες τις χώρες-μέλη, ούτε βέβαια στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ΕΚΠΟΙΖΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου