Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 - Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων : Με μεγάλη επιτυχία, δημοσιότητα και προβολή από τα ΜΜΕ πραγματοποιήθηκε η ξενάγηση για τη Λίμνη Κουμουνδούρου και την ιστορία της Δυτικής Αθήνας



[Φωτογραφίες: Δημήτρης Αλεξάκης, Ελένη Σταύρου | H 2η ανάρτηση με φωτογραφίες της Αθανασίας Αμπατζή ΕΔΩ]

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, το Ελληνικό Δίκτυο Φίλοι της Φύσης και ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ Χαϊδαρίου πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή μια ανοιχτή δράση περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.

Η δράση περιλάμβανε πεζοπορία στο Ποικίλο Όρος και ξενάγηση από ψηλά της Λίμνης Κουμουνδούρου ή αρχαίων Ρειτών όπως λεγόταν κάποτε και στοιχείων από την ιστορία και την μορφολογία του Όρους Αιγάλεω, του Ποικίλου Όρους και των γύρω περιοχών. [ΕΔΩ]

Στη διάρκεια της ξενάγησης μιλήσαμε και για τα ίχνη της αρχαίας Ιεράς Οδού, το Σπήλαιο του Πανός, το Ιερό της Αφροδίτης, το Σκαραμαγκά, τον κόλπο της Ελευσίνας, την αυτοκτονία του Περικλή Γιαννόπουλου.

Η ξενάγηση έγινε από τον κ. Κώστα Φωτεινάκη, Πρόεδρο των ΦτΦ, την κα Σοφία Δημητρίου, Πρόεδρο του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ και τον dr. Αναστάσιο Μαυράκη. Παρεμβάσεις έκανε η κα Ειρήνη Σβανά, αρχαιολόγος.

Η δράση προβλήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Χαϊδαρίου [ΕΔΩ], στο ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ [ΕΔΩ] και μέσω του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων/ ΑΠΕ- ΜΠΕ,και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των διοργανωτών.
Επίσης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Φίλοι της Φύσης κ. Κώστας Φωτεινάκης παραχώρησε συνέντευξη στον Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων/ ΑΠΕ- ΜΠΕ, η οποία αναπαράχθηκε από πολλά ΜΜΕ όπως ΖΟΥΓΚΛΑ ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ ΕΘΝΟΣ 

Οι υγρότοποι παρόλες τις διεθνείς προσπάθειες σήμερα απειλούνται από τη ρύπανση, την κλιματική αλλαγή και την υπερβολική εκμετάλλευση από τον ίδιο τον άνθρωπο.

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων 2020 ας γίνει ευκαιρία να κατανοήσουμε την τεράστια σημασία τους για τον άνθρωπο και την βιοποικιλότητα και μια αρχή για να αντιστρέψουμε τις απώλειες.














1 σχόλιο:

  1. Η δομή μας διαθέτει κεφάλαια από 2.000 έως 8.000.000 ευρώ με απόδοση σύμφωνα με τον προϋπολογισμό σας. ο τόκος είναι 3%. Για οποιοδήποτε αίτημα επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email: pierredubreuil35@gmail.com
    Wathsapp: +33 7 55 13 33 12

    ΑπάντησηΔιαγραφή