Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

7 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -  7 Απριλίου 2020

7 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece στο DNA συνδυάζει την πολιτική του και τις δράσεις του, με το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής και την υγεία.

Τρία είναι τα κοινά χαρακτηριστικά που συνδέουν το Περιβάλλον με την Υγεία: 
α) Η πρόληψη
β) Η θεραπεία
γ) Η αποκατάσταση της βλάβης

Στην ομιλία του προέδρου των ΦτΦ Κώστα Φωτεινάκη με θέμα  "Περιβάλλον και Υγεία – Η περίπτωση του ΧΥΤΑ Φυλής" (Ομιλία στο 18ο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Πολιτικής Υγείας (ΙΑΗPE) είχαν παρουσιαστεί μεταξύ των άλλων οι ορισμοί "Περιβάλλον και Υγεία" (Σεπτέμβριος 2017).
O ορισμός του Περιβάλλοντος, σύμφωνα με τον Ελληνικό νόμο 1650/86 περιγράφεται ως «…το σύνολο των φυσικών και ανθρωπογενών παραγόντων και στοιχείων που βρίσκονται σε αλληλεπίδραση και επηρεάζουν την οικολογική ισορροπία, την ποιότητα της ζωής, την υγεία των κατοίκων, την ιστορική και πολιτιστική παράδοση και τις αισθητικές αξίες».

Ο ορισμός της Υγείας σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.)  περιγράφεται ό,τι «….είναι μια κατάσταση πλήρους σωματικής, νοητικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι απλώς η απουσία νόσου ή αναπηρίας».

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ με ανακοίνωσή του στήριξε τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση του κορωναϊού καθώς και τους εργαζόμενους στους δήμους (Καθαριότητα και Κοινωνική Υπηρεσία). Η ανακοίνωση 21.03.2020 ΕΔΩ.

Στις 6 Απριλίου 2020 οι ΦτΦ κατέθεσαν "Αίτημα άμεσου ραδιολογικού ελέγχου από την αρμόδια αρχή, ΕΕΑΕ, στον πρώην Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων, παλιά χωματερή Άνω Λιοσίων" [ΕΔΩ].
Η αίτηση καταλήγει ως εξής:
"Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) ως «αρμόδια αρχή για τον έλεγχο, τη ρύθμιση και την εποπτεία του τομέα πυρηνικής ενέργειας, πυρηνικής τεχνολογίας, ραδιολογικής, πυρηνικής ασφάλειας και ακτινοπροστασίας» έχει την επιστημονική και νομική υποχρέωση για λόγους δημόσιας υγείας να πραγματοποιήσει άμεσα ραδιολογικό έλεγχο στον πρώην Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεση Αποβλήτων, παλιά χωματερή  Άνω Λιοσίων."

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece στηρίζει και συμμετέχει στους αγώνες για ένα δημόσιο και αξιοπρπεπές δημόσιο σύστημα υγείας, με σεβασμό στο προσωπικό που το υπηρετεί σε όλα τα επίπεδα (Γιατρούς, Νοσηλευτές, Εργαστηρικά και Διοικητικό προσωπικό).

Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας αποδείχτηκε, ακόμα μια φορά με την πρόσφατη υγειονομική κρίση, ότι έχει τις προϋποθέσεις,  αν ενισχυθεί με προσλήψεις και υποδομές, να υπηρετήσει και να προσφέρει υπηρεσίες ποιότητας στο λαό/

1 σχόλιο:

  1. Η δομή μας διαθέτει κεφάλαια από 2.000 έως 8.000.000 ευρώ με απόδοση σύμφωνα με τον προϋπολογισμό σας. ο τόκος είναι 3%. Για οποιοδήποτε αίτημα επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email: pierredubreuil35@gmail.com
    Wathsapp: +33 7 55 13 33 12

    ΑπάντησηΔιαγραφή