Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΟΛΥΜΠΟΣ: Συνάντηση εκπροσώπων περιβαλλοντικών και ορειβατικών οργανώσεων διοργάνωσαν οι "Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008"


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
Συνάντηση εκπροσώπων περιβαλλοντικών και ορειβατικών οργανώσεων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην Κατερίνη, ύστερα από πρωτοβουλία των «Φίλων του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008». Στόχος ήταν η ανταλλαγή απόψεων και ο συντονισμός της δράσης τους ώστε να προωθηθεί η υπογραφή του Π.Δ. για την προστασία του Εθνικού Πάρκου Ολύμπου. Αποφασίστηκε μάλιστα να συνταχθεί κοινό ψήφισμα για το σκοπό αυτό.

Στη συνάντηση κλήθηκαν και συμμετείχαν τοπικές οργανώσεις, ορειβατικοί σύλλογοι της Πιερίας και της Ελασσόνας,  αλλά και πανελλήνιας εμβέλειας οργανώσεις όπως ο Αρκτούρος, το WWF, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Όσοι μίλησαν εκ μέρους των παραπάνω συμφώνησαν είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρξει ένα σαφές πλαίσιο που θα ορίζει ποιες δραστηριότητες και εκδηλώσεις επιτρέπονται μέσα σε κάθε ζώνη, να μην είναι ανεξέλεγκτη η πρόσβαση στο βουνό, να μην επιτρέπεται το κυνήγι κ.α.

Το συντονισμό της συζήτησης ανέλαβαν ο πρόεδρος των Φίλων του Περιβάλλοντος Γιώργος Περδίκης, ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Τούλης και το μέλος Νίκος Παντελιάδης. Όπως υπογράμμισε ο κ. Τούλης, πέρα από όποιες αδυναμίες έχει το Π.Δ. θα είναι θετικό να υπογραφεί. Θα αποτελέσει βήμα στο να αποκτήσει εκτελεστικές εξουσίες ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και γενικά στη δημιουργία θεσμικού πλαισίου που θα θέτει απαγορεύσεις, στην πρόσβαση, στη δόμηση και σε άλλες δραστηριότητες.
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ  

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  
Οι "Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008" συμμετέχουν στο δίκτυο "Φίλοι της Φύσης"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου