Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Το Οικολογικό Κίνημα αγωνίστηκε και τα κατάφερε να συνεχιστεί χωρίς φραγμούς ο "ρους του Αχελώου"


ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece

Το Οικολογικό Κίνημα αγωνίστηκε και τα κατάφερε να συνεχιστεί χωρίς φραγμούς ο «ρους του Αχελώου»

Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ χαιρετίζουν την απόφαση του ΣτΕ  με την οποία χαρακτηρίζει και ακυρώνει τα έργα εκτροπής του Αχελώου, ως παράνομα.

Οι ποικιλόμορφοι και μακροχρόνιοι εικοσάχρονοι αγώνες που έγιναν σε όλα τα επίπεδα (κινηματικό, νομικό, τεχνικό, πολιτικό, κοινοβουλευτικό) για να συνεχίσει χωρίς φραγμούς ο θεός Αχελώος τον αιώνιο ρου του, έφεραν ένα αποτέλεσμα που δικαιώνει το οικολογικό κίνημα που αγωνίστηκε «Ενάντια στης Φύσης της λεηλασία» και αντιτάχθηκε στη λογική της υπέρμετρης και στρεβλής «ανάπτυξης» χωρίς κανόνες.

Οι αγώνες για την προστασία και την ανάδειξη του Φυσικού και του Ανθρωπογενούς Περιβάλλοντος είναι σκληροί, μακρόχρονοι, απαιτούν συνεργασία και μάχες σε όλα τα επίπεδα.

 Το Ελληνικό Δίκτυο Περιβαλλοντικών Κοινωνικών Οργανώσεων «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ» ιδρύθηκε το 2007 και αποτελεί τμήμα της Διεθνούς Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Friends of Nature/NFI (1895). Στους NFI  http://www.nfi.at συμμετέχουν 45  εθνικές οργανώσεις απ΄ όλο τον κόσμο με περισσότερα από 500.000 μέλη. Οι NFI συμπεριλαμβάνονται στους GREEN10/G10 που είναι οι δέκα μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις στον κόσμο.
-------------------------
Ανακοίνωση "Αχελώου Ρους: Ο Αχελώος και Μεσοχώρα κερδίζουν τη μάχη ΕΔΩ | Περιβαλλοντικών ΜΚΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου