Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού | Σας καλούμε το Σάββατο 18 Μαρτίου στην Ομόνοια και την Τρίτη 21 Μαρτίου στο Σύνταγμα | International day for the elimination of racial discrimination 2017


Το Εληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece συμμετέχει και καλεί τα μέλη και τους φίλους στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, της Ξενοφοβίας και των Φυλετικών Διακρίσεων.
Στις 21 Μαρτίου 1960 το ρατσιστικό καθεστώς της Νοτίου Αφρικής έδωσε εντολή στην αστυνομία να πυροβολήσει μια φοιτητική διαδήλωση κατά του απαρτχάιντ   με αποτέλεσμα να δολοφονηθούν 70 άνθρωποι.Έξι χρόνια αργότερα, το 1966, η Γενική Συνέλεση του ΟΗΕ καθιέρωσε την 21η Μαρτίου κάθε έτους ως την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού.

Σας καλούμε να συμμετέχετε στις εκδηλώσεις κατά του ρατσισμού, ορισμένες εκ των οποίων πραγματοποιούνται:
Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece συμμετέχουν με τα συνθήματα:
  • Όλοι Διαφορετικοί - Όλοι ίσοι 
  • Όχι στο ρατσισμό και στις διακρίσεις
  • Ναι στην Κοινωνική πολυμορφία
Οι ΦτΦ/NFGR συμμετέχουν στο
UNITED for Intercultural Action
European Network against nationalism, racism, fascism and in support of migrants and refugees

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το Σάββατο 8 Απριλίου 2017 το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece προγραμματίζει εκδήλωση με θέμα "Καλές πρακτικές και προτάσεις για τα σύγχρονα  κοινωνικά προβλήματα". Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί  στην Αθήνα θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές από δομές αληλεγγύης, κοινωνικά ιατρεία, σχολεία μεταναστών κ.ά. Θα επανέλθουμε με περισσότερες πληροφορίες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου