Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΘΕΣΕΙΣ: Δασικοί Χάρτες | Μεσοχώρα – Αχελώος | Γήπεδα ΑΕΚ και ΠΑΟ | Πάρκο Τρίτση




ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece
Ανθέων 72, 12461 | Mail: naturefriendsgreece@gmail.com | Τηλ. FAX: 215 5257408


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16/3/2017

Δασικοί Χάρτες | Μεσοχώρα – Αχελώος | Γήπεδα ΑΕΚ και ΠΑΟ | Πάρκο Τρίτση

Οι Θέσεις των ΦτΦ για α) τους Δασικούς Χάρτες β) τη Μεσοχώρα – Αχελώο γ) το  γήπεδο  ΑΕΚ  και το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας δ) το γήπεδο  ΠΑΟ στο Πάρκο Γουδή  και ε) το Πάρκο Τρίτση επιγραμματικά είναι οι εξής:

1.      Δασικοί χάρτες:  Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχουν δασικοί χάρτες για την προστασία των δασών και της φύσης και όχι για τη νομιμοποίηση αυθαιρεσιών και τον αποχαρακτηρισμό δεκάδων χιλιάδων δασικών στρεμμάτων.
2.      Φράγμα Μεσοχώρας (Αχελώος):  Διαφωνούμε με την προαναγγελθείσα Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) από τους αρμόδιους Υπουργούς κ.κ. Σταθάκη, Φάμελλο  για την «αυτόνομη»  λειτουργία του φράγματος της Μεσοχώρας. Υπενθυμίζουμε τους πολύχρονους αγώνες με βασικό σύνθημα «ΟΧΙ στην εκτροπή του Αχελώου», τις έξι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που έβαλαν φρένο στην εκτροπή. Η λειτουργία του φράγματος της Μεσοχώρας εκτιμούμε ότι προετοιμάζει την προώθηση της εκτροπής του Αχελώου. [Διαβάστε την ανακοίνωση του ΥΠΕΝ για το θέμα του Αχελώου μετά τη δική μας ανάρτηση  ΕΔΩ | Κοινή ανακοίνωση ΜΚΟ για το θέμα ΕΔΩ]
3.      Γήπεδο ΑΕΚ: Συμπαραστεκόμαστε στη Δημοτική Αρχή της Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας και των υπηρεσιών του Δήμου που αρνούνται να παρανομήσουν για να εξυπηρετήσουν επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα. Καταγγέλλουμε τις απειλές και τους βανδαλισμούς στην πόλη, τους ξυλοδαρμούς και τους προπηλακισμούς αιρετών, εργαζομένων και όσων έχουν αντίθετη άποψη. Απαιτούμε από την Πολιτεία να περιφρουρήσει τη δημοκρατία και την ελευθερία. Ζητάμε από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια να σεβαστούν τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και να προστατέψουν το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στην πόλη.
4.      Γήπεδο Παναθηναϊκού στο Πάρκο Γουδή: Είμαστε αντίθετοι με την κατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟ στο Πάρκο Γουδή για πολλούς λόγους, κυριότεροι εκ των οποίων είναι α) θα βρίσκεται εντός της Β’ Ζώνης Προστασίας Υμηττού β) θα βρίσκεται εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου γ) γιατί θα καταστραφούν εκατοντάδες στρέμματα υψηλού πρασίνου και η κοίτη του Ιλισού κ.α.
5.      Πάρκο Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης»: Χαιρετίζουμε την κινητικότητα που υπάρχει στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης με το νόμο 4414/2016 που περιγράφει με ικανοποιητικό τρόπο τον χαρακτήρα και τη λειτουργία του πάρκου, το διορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης  και την ΚΥΑ που προβλέπει για πρώτη φορά τη χρηματοδότηση σε μηνιαία βάση (10.03.2017).

Καλούμε την κυβέρνηση να επανεξετάσει τις περιβαλλοντοκτόνες θέσεις της για τους δασικούς χάρτες, το φράγμα της Μεσοχώρας, την κατασκευή του Γηπέδου του ΠΑΟ στο Πάρκο Γουδή και να στηρίξει το Δήμαρχο της Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας κ. Βασιλόπουλο, τις υπηρεσίες  του Δήμου και τους Ελεύθερους Κοινωνικούς χώρους από τις φασιστικές επιθέσεις.


Το Ελληνικό Δίκτυο «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»/Naturefriends Greece λειτουργεί με τη νομική μορφή σωματείου. Ιδρύθηκε το 2007 και αποτελεί τμήμα της Διεθνούς  Οργάνωσης Naturefriends International/NFI (1895). Στους NFI  http://www.nfi.at συμμετέχουν 45  οργανώσεις απ΄ όλο τον κόσμο. Οι ΦτΦ/NFGR α) Είναι εθνικοί συντονιστές της εκστρατείας people4soil για να χαρακτηριστεί το έδαφος κοινό αγαθό β) Συμμετέχουν στο Διεθνές Κίνημα για το δίκαιο εμπόριο Our World Is Not For Sale και στην Ελληνική Πρωτοβουλία STOP TTIP CETA TiSA γ) Συμμετέχουν στο   Δίκτυο UNITED κατά του εθνικισμού, ρατσισμού, φασισμού και της υποστήριξης των μεταναστών και των προσφύγων.

1 σχόλιο: