Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου: Ποδηλατοδρομία Ειρήνης Παλλήνη - Πεδίο Άρεως | «Δικαίωμα στην ειρήνη – Δικαίωμα στην ζωή» | Οι ΦτΦ συμμετέχουν - στηρίζουν τη δράση


[Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece συμμετέχει και στηρίζει την εκδήλωση - ποδηλατοδρομία Ειρήνης. Οι ΦτΦ θεωρούν ότι η μεγαλύτερη ρύπανση "βρωμιά" στη φύση και στην κοινωνία είναι ο πόλεμος και ιδιαίτερα τα πυρηνικά όπλα. Δείτε ΕΔΩ την ανάρτηση "Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece στέλνει το δικό του μήνυμα στον πλανήτη για την Ειρήνη και την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων"]
-----------

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΠΑΛΛΗΝΗ – ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ
10 Δεκεμβρίου 2017

Στις 10 Δεκεμβρίου 2017, απονέμεται στο Όσλο το Νόμπελ Ειρήνης στο διεθνές αντιπυρηνικό κίνημα και ειδικότερα στον αντιπυρηνικό συνασπισμό ICAN (Διεθνής Εκστρατεία για την Απαγόρευση των Πυρηνικών Όπλων), που σημείωσε μεγάλη επιτυχία, προωθώντας ενεργά την εκπόνηση στο πλαίσιο του ΟΗΕ, αντίστοιχης Διεθνούς Σύμβασης. Με την ευκαιρία αυτή, προγραμματίζονται εορταστικές εκδηλώσεις, τόσο στο Όσλο όσο και σε διάφορες χώρες.

Ως πλήρες μέλος του Διεθνούς Γραφείου Ειρήνης (Νόμπελ Ειρήνης 1910), το ΠΑΔΟΠ συμμετέχει στις εκδηλώσεις. Κατά κανόνα τα κινήματα ειρήνης οργανώνουν συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας, αλλά είναι η ώρα και να πανηγυρίσουμε για τα επιτεύγματά μας. Διότι δεν έχουμε πετύχει και λίγα, με την «διπλωματία των λαών», ιδιαίτερα κατά τον προηγούμενο αιώνα.

Σημαντικότερη και πλέον συμβολική εκδήλωσή μας στην Ελλάδα για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στο αντιπυρηνικό κίνημα θα είναι Ποδηλατοδρομία Ειρήνης, με αφετηρία το Μνημείο Λαμπράκη στην Παλλήνη (δίπλα στην οδό Μαραθώνος) και κατάληξη το Πεδίο του Άρεως, του οποίου διεκδικούμε την προστασία, αφού ειρήνη και οικολογία είναι έννοιες αξεχώριστες.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα αρχίσει στις 10.00 το πρωί και υπολογίζουμε να ολοκληρωθεί πριν τις 12.00 το μεσημέρι. Οι ποδηλάτες της Ειρήνης θα τύχουν υποδοχής στην Πλατεία Αγίας Παρασκευής από τον αντίστοιχο Δήμο.

Εννοείται ότι θα υπάρξει συνεννόηση με τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές για την ασφαλή διεξαγωγή της Ποδηλατοδρομίας.

Επειδή η 10η Δεκεμβρίου είναι και Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, αφιερώνουμε την Ποδηλατοδρομία και στην Ημέρα αυτή, με σύνθημα «δικαίωμα στην ειρήνη – δικαίωμα στην ζωή».

Ζητάμε την συμμετοχή των φίλων και συναγωνιστών της ειρήνης, που επιδίδονται στο άθλημα ή χόμπι της ποδηλασίας. Μπορούν να συμμετέχουν ατομικά ή συλλογικά, μέσω ποδηλατικών συλλόγων ή πρωτοβουλιών.

Δηλώσεις συμμετοχής τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά:

Παλλήνη: Άλκης Φαρμάκης, τηλ 6974-339 379 , e-mail: alkis_2481@hotmail.gr) 
Αθήνα: Χαρά Παπαδημητρίου τηλ 210-5291308, e-mail: charapapadimitriou@yahoo.gr


TO ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΔΟΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου