Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

11 Δεκεμβρίου: Διεθνής Ημέρα Βουνών με τα Δασαρχεία της χώρας χωρίς καύσιμα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αρ.Πρωτ.2013.42 - 10/12/2013

11 Δεκεμβρίου: Διεθνής Ημέρα Βουνών  με τα Δασαρχεία της χώρας χωρίς καύσιμα

Η Διεθνής Ημέρα Βουνών βρίσκει τα περισσότερα δασαρχεία της χώρας μας χωρίς καύσιμα, με αποτέλεσμα τα δασονομεία να μη μπορούν να μετακινηθούν προς τα βουνά και να παίξουν το ρόλο τους.
Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Βουνών εκδόθηκαν διάφορες ανακοινώσεις χωρίς να κάνουν καμία σοβαρή αναφορά για τα προβλήματα που καταγράφονται στα βουνά μας, όπως η  «καταστροφή του αρχέγονου δάσους στη Χαλκιδική από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», «η λαθροϋλοτομία που παίρνει τεράστιες διαστάσεις» και λόγω και της ενεργειακής φτώχειας, «η αποδυνάμωση των δασαρχείων» κ.λπ. που είναι αποτελέσματα της μνημονιακής πολιτικής των κυβερνήσεων.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι ΦτΦ εκδίδουν το νεώτερο Δ.Τ. γιατί δεχτήκαμε  καταγγελίες από πολλά δασαρχεία της χώρας, σχετικά με την έλλειψη καυσίμων, μετά την δημοσίευση του πρώτου Δ.Τ. (5/12/2013)  ΕΔΩ 


Το Ελληνικό Δίκτυο Περιβαλλοντικών Κοινωνικών Οργανώσεων «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ» ιδρύθηκε το 2007 και αποτελεί τμήμα της Διεθνούς Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Friends of Nature/NFI (1895). Στους NFI  http://www.nfi.at συμμετέχουν 45  εθνικές οργανώσεις απ΄ όλο τον κόσμο με περισσότερα από 500.000 μέλη. Οι NFI συμπεριλαμβάνονται στους GREEN10/G10 που είναι οι δέκα μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις στον κόσμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου