Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Παγκόσμιος Χάρτης Βιοποικιλότητας τους Εδάφους 2016 | Global Soil Biodiversity Atlas 2016 | People for soil


Για πρώτη φορά παρουσιάζεται ο Παγκόσμιος Χάρτης Βιοποικιλότητας του Εδάφους ο οποίος παρουσιάζει τις απειλές για τους οργανισμούς που "κατοικούν" στο έδαφος.
Ο χάρτης θα παρουσιαστεί στις 25 Μαΐου κατά τη διάρκεια των εργασιών στη δεύτερη συνέλευση Περιβάλλοντος του ΟΗΕ  (UNEA -2) στο Ναϊρόμπι της Κένυας.
--------
Οι ΦτΦ το 2015, Παγκόσμιο Έτος Εδάφους,  πραγματοποίησαν δράσεις και παρεμβάσεις για την ανάδειξη της αξίας και την αναγκαιότητα προστασίας του εδάφους, δημιούργησαν το ειδικό blog για το έδαφοςhttp://nfgr-soils.blogspot.gr, ήρθαν σε επαφή και συνεργάστηκαν με φορείς και οργανισμούς των χωρών της Ε.Ε. για το θέμα αυτό.

Οι ΦτΦ είναι εθνικοί συντονιστές στη χώρα μας για την εκστρατεία που έχει δρομολογηθεί από τους people4soil και τους ECI για τη συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου (1 εκατ.) υπογραφών στην ΕΕ, που αναλογεί σε 15.750 υπογραφές για την Ελλάδα, με σκοπό την νομική προστασία τους εδάφους.
Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει ότι υποστηρίζουν την εκστρατεία έντεκα (11) Ελληνικοί φορείς (Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ, Ινστιτούτα, Παραγωγοί, ΜΚΟ κ.λπ).

Επισκεφτείτε:
  • το site της εκστρατείας people4soil ΕΔΩ.
  • το blog των ΦτΦ για το έδαφος ΕΔΩ.
Περισσότερα για την εκστρατεία και τους 270 φορείς που στηρίζουν την εκστρατεία ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου