Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016: Ξεκίνησε ο 34ος Μαραθώνιος με 50.000 δρομείς απ' όλο τον κόσμο | Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ συμμετείχαν | Σε πρώτο πλάνο οι χορηγοί

 Ξεκινάει ο 34ος Μαραθώνιος στις ειδικές διαδρομές των 5 χλμ και των 10χλμ.από τον Εθνικό Κήπο.
Πραγματικό πανηγύρι, λαϊκή γιορτή, ωστόσο ισχνά τα φιλειρηνικά και κοινωνικά μηνύματα.
Τα μηνύματα των χορηγών δυστυχώς ήταν κυρίαρχα και σε αυτόν το Μαραθώνιο.

 Ο Γιώργος Μάλλης, ένας από τους δρομείς των ΦτΦ, στην έναρξη των 10 χλμ. 
Ο Γιώργος είναι από τα ιδρυτικά μέλη των ΦτΦ, μέλος του Διοκητικού Συμβουλίου και Αντιπρόεδρος καθώς και πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Βουνού και Θάλασσας Μήλου.

Ο πρόεδρος των ΦτΦ Κώστας Φωτεινάκης με το μπλουζάκι να γράφει "STOP TTIP CETA TiSA Greece" μαζί με το Γιώργο Μάλλη λίγο πριν την έναρξη του αγώνα.


Ενδιαφέρον έχει το απόσπασμα της ομιλίας του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στην Τελετή Έναρξης και Αφής του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, στον Τύμβο του Μαραθώνα. (12/11/2016)
Μεταξύ των άλλων ο κ.Βασιλειάδης είπε: 
 "Για εμάς τους Έλληνες αυτή η διαδρομή, αυτός ο αγώνας σημαίνει πολλά και σημαντικά πράγματα που είναι τόσο ισχυρά που μετατρέπονται σε παγκόσμια σημεία αναφοράς: τη νίκη του πολιτισμού έναντι της βαρβαρότητας, της δημοκρατίας έναντι του δεσποτισμού, του φωτός έναντι του σκοταδιού. Τα πρόσωπα δε αποκτούν ιδιαίτερους συμβολισμούς και ιδιαίτερη σημασία: Φειδιπίδης, Σπύρος Λούης αλλά και Γρηγόρης Λαμπράκης. Έτσι λοιπόν κάθε αθλητής που συμμετέχει σε αυτόν τον αγώνα, σε αυτή τη διαδρομή, γίνεται ο ίδιος κοινωνός μα συνάμα και πρεσβευτής αρχών, ιδεωδών και μηνυμάτων."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου