Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 στις 7:15 μ.μ. – 9:15 μ.μ | Ενημέρωση για την προστασία πολιτών από τις δασικές Πυρκαγιές | Δημαρχείο Χαϊδαρίου


[EVENT ΣΤΟ FACEBOOK - ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΕΔΩ]

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 στις 7:15 μ.μ. – 9:15 μ.μ | Ενημέρωση για την προστασία πολιτών από τις δασικές Πυρκαγιές | Δημαρχείο Χαϊδαρίου
Ο Οικολογικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χαϊδαρίου σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Φίλοι της Φύσης, Nature Friends Greece και το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαϊδαρίου σας καλούμε να συμμετάσχετε σε ενημερωτική εκδήλωση για την προστασία από τις δασικές πυρκαγιές.

Αρχικά, στις 10/7/2019, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε μία παρουσίαση σχετικά με τους κινδύνους που προέρχονται από τις δασικές πυρκαγιές, την ασφάλειά σας αλλά και την μεγάλη σημασία που έχει η έγκαιρη προετοιμασία των κατοικιών και των οικισμών. Θα ακολουθήσει συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα απαντηθούν ερωτήματα και θα αναπτυχθούν περαιτέρω οι σχετικές θεματικές ενότητες.
Εκτός από την ενημέρωση που αφορά περισσότερο σε βραχυπρόθεσμα οφέλη σχετικά με την προστασία του γενικού πληθυσμού από τις δασικές πυρκαγιές, μεσο-μακροπρόθεσμος στόχος είναι η ευαισθητοποίηση ικανού αριθμού πολιτών και η κατάρτισή τους, που πιθανά θα επιτρέψει και τη δημιουργία εθελοντικών ομάδων.

Γι’ αυτό, θα οριστεί και η διεξαγωγή πυροφυλάξεων - εκπαιδεύσεων σε πυροφυλάκιο της Πάρνηθας οπότε όσοι από τους συμμετέχοντες στην ενημερωτική εκδήλωση το επιθυμούν, μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους σε αυτή τη δεύτερη δράση.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Καλούμε πολίτες όλων των ηλικιών, εκπροσώπους τοπικών σωματείων και ομάδων, υπαλλήλους του Δήμου Χαϊδαρίου από τις υπηρεσίες Καθαριότητας – Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας. να συμμετάσχουν στην εκδήλωσή μας.
Επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα:

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019, ώρα 19:30 στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου
Ομιλητής Δρ. Μιλτιάδης Αθανασίου, www.m-athanasiou.gr
- 19:15-19:30 Προσέλευση - Εγγραφές
- 19:30-20:15 Διάλεξη – Παρουσίαση για τις δασικές πυρκαγιές
- 20:15-20:30 Διάλειμμα
- 20:30-21:15 Συζήτηση

Ιούλιος 2019 - Πυροφύλαξη στην Πάρνηθα

Οργανωτική επιτροπή:
- Σοφία Ψαρρού Δημητρίου, χημικός, πρόεδρος του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.
- Κώστας Φωτεινάκης, πρόεδρος των Φίλων της Φύσης
- Νικολακάκης Γεώργιος, μέλος των ΦΤΦ και του ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ και μέλος του ΕΔΑΣΑ
------
Δημόσια Πολιτική Πρόληψης Δασικών Πυρκαγιών – Πρώτο Σχέδιο Δράσης του Σχεδίου Στρατηγικής Ανάπτυξης της Δασοπονίας 2018-2038 [ΕΔΩ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου