Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Ο αγώνας των πολιτών της περιφέρειας Abbruzzo της Ιταλίας για το σταμάτημα της εξόρυξης πετρελαίου και οι απαιτούμενες αποζημιώσεις 350 εκατ. δολαρίων | STOP ISDS


Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece έχει ταχθεί ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων στη χώρα μας έγκαιρα και έγκυρα.
Οι ΦτΦ συμμετέχουν στην Ελληνική Πρωτοβουλία STOP TTIP CETA TiSA και στην εκστρατεία STOP ISDS (Επίλυση διαφορών επιχειρήσεων και κράτους). 
Υπογραφές στη δεξιά στήλη  https://stop-ttip-ceta-greece.blogspot.com/
Ο αγώνας κατά των εξορύξεων δεν μπορεί παρά να συνδυάζεται με το συντονισμό και τον αγώνα ενάντια στο ISDS.


Η παρακάτω ιστορία για τις εξορύξεις στο Abbruzzo της Ιταλίας και το video είναι αποκαλυπτική
Έπειτα από μια δεκαετία αγώνα οι πολίτες της περιφέρειας Abbruzzo στην Ιταλία κέρδισαν μια πολύ σημαντική διεκδίκηση όταν κατάφεραν να ανακόψουν τo πρότζεκτ off shore εξόρυξης πετρελαίου στην Ombrina Mare, το οποίο θα είχε τεράστιες επιπτώσεις στο περιβάλλον και στο κλίμα. 

Η Ιταλική κυβέρνηση ψήφισε σχετικό νόμο και απαγόρευσε την εξόρυξη πετρελαίου κοντά στις Ιταλικές ακτές. Όμως τώρα οι μεγάλες πετρελαϊκές διεκδικούν αποζημιώσεις ύψους 350 εκατ. δολαρίων μέσω των διατάξεων της πολύ επικίνδυνης συμφωνίας Energy Charter Treaty !!

Δείτε σχετικά το παρακάτω video που ετοίμασε για τους σκοπούς της εκστρατείας Stop ISDS η οργάνωση Corporate Europe Observatory.


Αναλυτικά ΕΔΩ ΕΔΩ

Περισσότερα για την Energy Charter Treaty :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου