Κυριακή 20 Απριλίου 2014

ΕΝΔΗΜΙΚΑ, ΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ της Ελλάδας | Biodiversity

[Φωτ. Πάνος Παλαιός]

Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/Naturefriends Greece αναγνωρίζουν τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουν οι  ΦΙΛΟΙ της Ελληνικής χλωρίδας και πανίδας. Δεκάδες ευαίσθητοι πολίτες, περιπατητές, ορειβάτες, φυσιολάτρες, ερασιτέχνες βοτανολόγοι φωτογραφίζουν, καταγράφουν, προβάλλουν την πλούσια  βιοποικιλότητα, την Ελληνική Χλωρίδα και την Πανίδα της χώρας μας.

Οι ΦτΦ/NFGR έχουν δημοσιεύσει τις εργασίες της κας Ειρήνης Βαλλιανάτου (Δρ. Βιολογίας, Συστηματικός Βοτανικός-Φυτοκοινωνιολόγος |Πανεπιστήμιο Αθηνών, Βοτανικός Κήπος Ι. & Α. Ν. Διομήδους) α) Η ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ [ΕΔΩ] β) Η Βιοποικιλότητα στην Αττική/ Biodiversity in Attica / Biodiversität in Attika [ΕΔΩ]. Παράλληλα οι ΦτΦ/NFGR προώθησαν στο περιοδικό Biodiversity, έκδοση των Naturefriends International, το άρθρο/περίληψη της κας Βαλλιανάτου "Η βιοποικιλότητα στην Ελλάδα". Το περιοδικό Biodiversity εκδίδεται σε τρεις γλώσσες (Γερμανικά, Αγγλικά, Γαλλικά) και διαβάζεται από εκατοντάδες αναγνώστες ΦΙΛΟΥΣ της ΦΥΣΗΣ/Naturefriends στην Ευρώπη.

Σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μάνας Γης (22 Απριλίου), φιλοξενούμε δέκα εφτά (17) blogs, μελών της ομάδας ΕΝΔΗΜΙΚΑ, ΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ της Ελλάδας, που διαχειρίζεται ο Τάσος Λύτρας (μέλος των ΦτΦ και του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.):


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου