Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Ξεκίνησαν οι εργασίες του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ στην Τύνιδα | World Social Forum | March 24 -28, 2015




Με βροχή ξεκίνησαν την Τρίτη 24 Μαρτίου οι εργασίες του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ στην Τύνιδα. Φίλος μας που συμμετέχει στο WSF2015 στην Τύνιδα περιγράφει "Ποτέ στη ζωή μου δεν έφαγα τόση βροχή όση σήμερα στην εναρκτήρια πορεία του ΦΟΡΟΥΜ στν Τυνησία. Ενώ οι Τυνήσιοι το θεωρούν καλό σημάδι και μεγάλη τύχη ...!"

Στο ΠΚΦ στην Τύνιδα έχουν δηλώσει συμμετοχή 5.000 οργανώσεις, φορείς, Πρωτοβουλίες Πολιτών, ΜΚΟ, Σωματεία, Αριστερά και Πράσινα κόμματα, Κινήματα Πολιτών, Ακτιβιστές, Οικολογικές και Φεμινιστικές Οργανώσεις κ.λπ. που αμφισβητούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο το καπιταλιστικό σύστημα και το νεοφιλελευθερισμό.
Οι άνθρωποι που θα πάρουν μέρος στο WSF2015 υπολογίζονται ότι θα φτάσουν τους 70.000.

Από την Ελλάδα έχουν δηλώσει συμμετοχή:
  1. Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ)
  2. Αλληλεγγύη για όλους
  3. Transnational Institute of Social Ecology (TRISE)
  4. ΣΥΡΙΖΑ
  5. Σύλλογος Σουδανών Προσφύγων 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκατοντάδες σεμινάρια για όλα τα θέματα της κοινωνίας μεταξύ των οποίων, για τις ληστρικές εμπορικές συμφωνίες TTIP CETA TISA, την Παγκόσμια Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ στο Παρίσι για την  Κλιματική αλλαγή, την Ελευθερία των Σπόρων και των αγώνα ενάντια στους ΓΤΟ, τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, την Αλληλεγγύη, την Ειρήνη στην Περιοχή, τη Θρησκευτική τρομοκρατία κ.λπ.

Δυστυχώς στην Ελλάδα (ίσως και σε άλλες χώρες) η διεξαγωγή του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ στην Τύνιδα ελάχιστα μέχρι καθόλου απασχόλησε τα ΜΜΕ και την κοινωνία.

Διαβάστε ΕΔΩ στο ΜΩΒ το άρθρο της Σύσσης Βωβού για την παρουσία του Φεμινιστικού Κινήματος στο ΠΚΦ.
--------------------------------
Οι φωτογραφίες από την εναρκτήρια πορεία της Τρίτης 24/3/2015 είναι του Γιώργου Χονδρού, ο οποίος συμμετέχει στην αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου