Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Επιστολή/ έκκληση των ΦτΦ προς τον Πρωθυπουργό κ.Τσίπρα "η Ελλάδα να πάρει σαφή θέση στον ΟΗΕ για την κατάργηση των πυρηνικών όπλων"


Ανθέων 72, 12461 | Mail: naturefriendsgreece@gmail.com | Τηλ. FAX: 215 5257408
Καταστατικό, Ειρηνοδικείο Αθηνών Α.Μ. 30425  | ΑΦΜ:997557187, ΔΥΟ Αιγάλεω


19/5/2015

Προς τον αξιότιμο Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα

ΘΕΜΑ: Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece καλούν τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση η Ελλάδα να «συμπαραταχθεί με τις δυνάμεις που στηρίζουν την πλήρη απαγόρευση των πυρηνικών και να μη στηρίζει τις απόψεις των πυρηνικοκατόχων για μια δήθεν σταδιακή μείωση που παρατείνει το ισχύον καθεστώς»
Κύριε Πρωθυπουργέ .

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ, μέλος της Διεθνούς Περιβαλλοντικής οργάνωσης Naturefriends International (1895) απευθύνει επείγουσα έκκληση η Ελλάδα να στηρίξει την προσπάθεια απαγόρευσης των πυρηνικών όπλων στον ΟΗΕ.
Η εβδομάδα που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την Ειρήνη, την προστασία του Φυσικού και του Ανθρωπογενούς περιβάλλοντος. Η κυβέρνηση σας, Κοινωνικής Σωτηρίας της χώρας μας, οφείλει να πάρει σαφή θέση, έστω και την τελευταία ώρα, και να ψηφίσει την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων στον ΟΗΕ.

Οι αγώνες των Νίκου Νικηφορίδη, του Γρηγόρη Λαμπράκη για την Ειρήνη, αγώνες που τους «πλήρωσαν» με την  ίδια τους τη  ζωή, καθώς  και των άλλων αγωνιστών για την Ειρήνη (Μαχαίρας, Περιστεράκης, Καλλέργης κ.α) θα πρέπει να αναγνωριστούν από εσάς προσωπικά και από την κυβέρνησή σας και να ψηφίσετε/ στηρίξετε  την πρόταση της Αυστρίας που την συνυπογράφουν 91 χώρες, για την κατάργηση των πυρηνικών όπλων.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece σας υπενθυμίζουν τις συχνές αναφορές και εκκλήσεις που έχει απευθύνει η «Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής Απειλής», η πιο πρόσφατη είναι σήμερα 18/5/2015 [http://ippnwgr.blogspot.gr/2015/05/blog-post_18.html],  για τη συμμετοχή της χώρας μας στο αγώνα για την κατάργηση των Πυρηνικών όπλων. Εκκλήσεις τις οποίες διαχρονικά όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αγνοήσει. Η νέα κυβέρνηση Κοινωνικής Σωτηρίας, της οποίας ηγείσθε, ας κάνει τη διαφορά.

Κώστας Φωτεινάκης
Πρόεδρος


Το Ελληνικό Δίκτυο "ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»/ Naturefriends Greece" ιδρύθηκε το 2007 και είναι μέλος της Διεθνούς Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Naturefriends International/NFI (1895). Στους NFI http://www.nfi.at/ συμμετέχουν 45 εθνικές οργανώσεις απ΄ όλο τον κόσμο με περισσότερα από 500.000 μέλη. Οι NFI συγκαταλέγονται στους GREEN10/G10, που είναι οι δέκα μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις στην Ευρώπη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου