Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Παρέμβαση των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece στη Διεθνή Αντιφασιστική Αντιρατσιστική Συνάντηση |10, 11 Οκτώβρη,

 

Ανθέων 72, Χαϊδάρι 12461 -  Mail: naturefriendsgreece@gmail.com


Παρέμβαση των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece στη Διεθνή Αντιφασιστική Αντιρατσιστική Συνάντηση |10, 11 Οκτώβρη, Αθήνα, Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ, Ρούφ

Με αφορμή τη Διεθνή Αντιφασιστική Αντιρατσιστική Συνάντηση που διοργανώνει η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή/ ΚΕΕΡΦΑ», οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece συμμετέχουν και καταθέτουν τις θέσεις τους α) Για τους πρόσφυγες β) Για τη δίκη – καταδίκη της Χρυσής Αυγής και το διαρκή αγώνα ενάντια στο φασισμό και τους νεοναζί.

Α. Για τους πρόσφυγες
 Κατά την διάρκεια του Διεθνούς Συνεδρίου των Φίλων της Φύσης στο Ολομούκ της Τσεχικής Δημοκρατίας, 13 Ιουνίου 2015, οι εθνικές Ενώσεις των Φίλων της Φύσης υιοθέτησαν μία κοινή απόφαση για την δραματική κατάσταση των προσφύγων στην Ευρώπη.
 «Αντί να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια – προσωρινή στέγαση, πρόσβαση στην εκπαίδευση και την ευκαιρία σε εργασία – οι συζητήσεις στην Ευρώπη περιστρέφονται γύρω από τους τρόπους που θα αναχαιτιστούν τα διογκούμενα κύματα των προσφύγων με στρατιωτικά ή αστυνομικά μέσα καταστολής. Αν πάρουμε υπ' όψη μας το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές χώρες είναι από τις οικονομικά ισχυρότερες παγκοσμίως, αυτή η στάση δεν είναι μόνο ανάρμοστη, είναι και ένας πολύ κυνικός τρόπος συμπεριφοράς προς ανθρώπους που ζητούν βοήθεια, ακόμη και σε αντίθεση με την διεθνή νομοθεσία.
            Η Ευρώπη μπορεί να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, αλλά η διασφάλιση της επιβίωσης των προσφύγων οπωσδήποτε δεν είναι ένα από αυτά. Γίνεται «πρόβλημα» μόνον όταν οι πρόσφυγες που καταφέρνουν να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ξεπερνώντας όλες τις αντίξοες συνθήκες στοιβάζονται μαζικά σε στρατόπεδα όπου πρέπει να παραμένουν άεργοι σε αναμονή της ολοκλήρωσης των διαδικασιών χορήγησης του Ασύλου τους. Αυτό τους καθιστά στόχο λαϊκιστικών κομμάτων που προσβλέπουν σε πολιτικά κέρδη από μία κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από αυτές τις πολιτικές. Ο μόνος τρόπος να εναντιωθούμε σε αυτή την εξέλιξη είναι μία μεταναστευτική πολιτική και μία διαδικασία χορήγησης Ασύλου  που είναι διαφανής και συγκροτημένη.
            Γι' αυτό το λόγο το Διεθνές Συνέδριο των Φίλων της Φύσης καλεί όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αναθεωρήσουν το σύνολο των ευρωπαϊκών πολιτικών που αφορούν την χορήγηση Ασύλου. Οι βασικές πλευρές αυτής της απαίτησης είναι:
•    το δικαίωμα σε ανθρώπινες συνθήκες διαμονής και με όρους ελεύθερα καθοριζόμενους ζωής,
•    η πρόσβαση σε μόρφωση και εκπαίδευση όσο καιρό διαρκεί η διαδικασία χορήγησης Ασύλου.
•    δίκαιη πρόσβαση στην αγορά εργασίας
•    και δίκαιες διαδικασίες για όλους τους πρόσφυγες.
            Αν η Ευρώπη μπορεί να ξοδεύει εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ για να «διασώζει» πιστωτές και Τράπεζες, δεν θα έπρεπε να έχει πρόβλημα να διαθέσει μερικά εκατομμύρια για να σώσει τους πρόσφυγες. Τα τρέχοντα έξοδα σε στρατιωτικά και τεχνικά τελευταίας τεχνολογίας μέσα για την άμυνα εναντίον των προσφύγων θα ξοδεύονταν καλύτερα αν πήγαιναν σε σωστές μεταναστευτικές πολιτικές και πολιτικές Ασύλου. Η παράνομη διακίνηση και λαθρεμπορία ανθρώπων θα μπορούσε να καταπολεμηθεί καλύτερα εάν προσφέρονταν σε αυτούς που ζητούν βοήθεια σωστές διαδικασίες χορήγησης Ασύλου στις Πρεσβείες των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα στην ίδια τους τη χώρα ή, εναλλακτικά, εάν ξεκινούσαν οι διαδικασίες χορήγησης Ασύλου αμέσως μόλις ο πρόσφυγες εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
            Εκτός από την άμεση αναθεώρηση της μεταναστευτικής πολιτικής και τις νομοθεσίες που αφορούν τους πρόσφυγες, οι Φίλοι της Φύσης ζητούν περισσότερους εθνικούς και διεθνείς πόρους για αναπτυξιακές συνεργατικές πολιτικές. Το γεγονός πως η εύπορη Ευρώπη αδυνατεί να εξοικονομήσει ακόμα και το διεθνώς συμφωνημένο ποσοστό του 0,7% του ΑΕΠ για να το διαθέσει σε αναπτυξιακές συνεργατικές δράσεις δεν είναι διόλου τιμητικό και διευρύνει το δραματικό χάσμα πλούτου μεταξύ της Ευρώπης και των χωρών του νότιου ημισφαιρίου. Τα τρέχοντα μέσα που διατίθενται για λάθος χρηματοδοτήσεις εξαγωγών ή για την οικοδόμηση του «Φρουρίου Ευρώπη» θα έπρεπε καλύτερα να επενδύονται σε μια πιο δίκαιη κοινωνική ανάπτυξη και να συμβάλλουν σε μια αειφόρο οικονομική ανάπτυξη αυτών των χωρών.»
Επιπρόσθετα οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ Ελλάδος απαιτούν να ενισχυθούν οι δημόσιες και οι δημοτικές υπηρεσίες ώστε να παρέχουν στέγαση, σίτιση, ανθρώπινη διαβίωση στους πρόσφυγες.
Να ανοίξουν τώρα από το δημόσιο και τους Δήμους τα κτήρια και οι εγκαταστάσεις, που δεν χρησιμοποιούνται, για να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες.

Β. Για τη δίκη – καταδίκη της Χρυσής Αυγής και το διαρκή αγώνα ενάντια στο φασισμό και τους νεοναζί.
Οι ΦτΦ έχουν στο DNA τους την αντιφασιστική,  αντιναζιστική πολιτική τους. Μέλη των ΦτΦ διώχτηκαν στην κεντρική Ευρώπη τη διάρκεια του ναζισμού 1933 – 1945 και η ίδια η οργάνωση τέθηκε εκτός νόμου και κατασχέθηκε η περιουσία της.
Στην Ελλάδα από την πρώτη στιγμή καταγγείλαμε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, βγάλαμε ειδική αφίσα και συμμετείχαμε σε διαδηλώσεις στο Κερατσίνι και σε άλλες αντιφασιστικές εκδηλώσεις. Ζητάμε την ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας και την καταδίκη των δολοφόνων .
Οι  ανακοινώσεις και τα Δελτία Τύπου των ΦτΦ στέλνονται σε όλους τους Βουλευτές και Ευρωβουλευτές της χώρας εκτός εκείνων της δολοφονικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.
Οι ΦτΦ εκτιμούν ότι ο αγώνας και ο συντονισμός των αντιφασιστικών κινημάτων κατά των νεοναζί της Χρυσής Αυγής πρέπει να δυναμώσει, να είναι συνεχής και σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής και της κοινωνικής ζωής  αναδεικνύοντας τα αίτια  της επώασης του «αυγού του φιδιού».

1/10/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου