Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ καλωσορίζουν το Πλοίο της Ειρήνης και συνυπογράφουν το αίτημα η Ελλάδα να ψηφίσει στον ΟΗΕ την πλήρη απαγόρευση των πυρηνικών όπλων




Ανθέων 72, 12461 | Mail: naturefriendsgreece@gmail.com | Τηλ. FAX: 215 5257408
Καταστατικό, Ειρηνοδικείο Αθηνών Α.Μ. 30425  | ΑΦΜ:997557187, ΔΟΥ Αιγάλεω


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 8/9/2016

Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ καλωσορίζουν το Πλοίο της Ειρήνης και συνυπογράφουν το αίτημα η Ελλάδα να ψηφίσει στον ΟΗΕ την πλήρη απαγόρευση των πυρηνικών όπλων βάσει του Ανθρωπιστικού Δικαίου (Humanitarian Pledge)



Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends καλωσορίζουν για μια ακόμα φορά το Πλοίο της Ειρήνης που θα καταπλεύσει στο φιλόξενο λιμάνι του Πειραιά 16 Σεπτεμβρίου 2016, μεταφέροντες εκατοντάδες επιβάτες μεταξύ των οποίων και ομάδα επιζώντων της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι (Χιμπακούσα). Καλούμε τους ΦΙΛΟΥΣ της ΦΥΣΗΣ, τους ΦΙΛΟΥΣ της ΕΙΡΗΝΗΣ και κάθε πολίτη να συμμετέχει στη συναυλία Ειρήνης και Αλληλεγγύης με θέμα, «Οι Χιμπακούσα συναντούν τους πρόσφυγες και τους Λαμπράκη και Νικηφορίδη», που θα γίνει την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στο Λιμάνι του Πειραιά, 07:30 μ.μ.




Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ θεωρούν απαράδεχτη τη "μία από τα ίδια" πολιτική της Ελλάδας στον ΟΗΕ για το θέμα της απαγόρευσης των πυρηνικών όπλων. Η Ελλάδα διαχρονικά απέχει ή καταψηφίζει προτάσεις για τη σύγκλιση συνέλευσης του ΟΗΕ για να συζητήσει την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων. Οι ΦτΦ με επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό κ.Αλέξη Τσίπρα (19.05.2015)  τον καλούσαν η χώρα μας "να συμπαραταχθεί με τις δυνάμεις που στηρίζουν την πλήρη απαγόρευση των πυρηνικών και να μη στηρίζει τις απόψεις των πυρηνικοκατόχων για μια δήθεν σταδιακή μείωση που παρατείνει το ισχύον καθεστώς». 
Δυστυχώς η Ελλάδα για μια ακόμα φορά καταψήφισε,  κατά τη διάρκεια της τελικής συνάντησης της Συνόδου εργασίας στη Γενεύη για τον πυρηνικό αφοπλισμό που έγινε τον Αύγουστο του 2016, την πρόταση για σύγκλιση συνέλευσης το 2017 για να διαπραγματευθεί τα νομικώς δεσμευτικά εργαλεία για την πλήρη απαγόρευση των πυρηνικών. Η πρόταση υιοθετήθηκε τελικά στις 19 Αυγούστου 2016 αφού 107 άλλα κράτη την υποστήριξαν



Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ συνυπογράφουν την επιστολή των συνεργαζόμενων διεθνών ΜΚΟ, για να στηρίξει η Ελλάδα στον ΟΗΕ την πλήρη απαγόρευση των πυρηνικών όπλων, βάσει του Ανθρωπιστικού Δικαίου (Humanitarian Pledge). Η επίδοση της επιστολής θα γίνει από τους διοργανωτές της υποδοχής του Πλοίου της Ειρήνης, ΠΑΔΟΠ και Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία κατά της Πυρηνικής καιΒιοχημικής Απειλής, με τη συνοδεία των επιζώντων «Χιμπακούσα», την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου α) κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών με τον Υπουργό ή Αναπληρωτή Υπουργό β) στο Προεδρείο της Ελληνικής Βουλής παρουσίας βουλευτών.

Το Ελληνικό Δίκτυο "Φίλοι της Φύσης / Naturefriends Greece" ιδρύθηκε το 2007 και είναι μέλος της Διεθνούς Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Naturefriends International/NFI (1895). Στους NFI[1] συμμετέχουν 45 εθνικές οργανώσεις από όλο τον κόσμο με περισσότερα από 500.000 μέλη. Στο πλαίσιο των δράσεων τους, οι ΦτΦ είναι εθνικοί συντονιστές για την Ελλάδα της εκστρατείας people4soil που θα ξεκινήσει επίσημα το Φθινόπωρο του 2016 με σκοπό να χαρακτηριστεί από την Ε.Ε. και να προστατευτεί νομικά το έδαφος  ως  κοινό αγαθό[2]. Επιπρόσθετα συμμετέχουν και στο Διεθνές  Δίκτυο για το Δίκαιο Εμπόριο, Our World Is Not For Sale[3].Οι ΦτΦ συμμετέχουν ενεργά στην Ελληνική Πρωτοβουλία STOP TTIP CETA TiSA καθώς και σε παρόμοιες Ευρωπαϊκές Πρωτοβουλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου