Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Ας θυμηθούμε την ξεχασμένη δεκαετία 2010 - 2020 για τη Βιοποικιλότητα και "ας φέρουμε την πολιτική της βιοποικιλότητας στο ίδιο επίπεδο με την κλιματική αλλαγή" - αυτό είναι το συμπέρασμα της COP12 για τη Διατήρηση των Αποδημητικών Ειδών (CMS) Άγριων Ζώων στη Μανίλα (23 - 28.10.2017)


“Their Future is Our Future – Sustainable Development for Wildlife & People”
"Το Μέλλον Τους είναι το Δικό μας Μέλλον - Αειφόρος ανάπτυξη για την άγρια φύση και τους ανθρώπους" ήταν το σύνθημα της 12ης Διεθνούς Διάσκεψης των Συμβαλλομένων Μερών (COP12) για τη Διατήρηση των Αποδημητικών Ειδών (CMS) Άγριων Ζώων η οποία πραγματοποιήθηκε στη Μανίλα των Φιλιππίνων, 23 - 28 Οκτωβρίου 2017. [ΕΔΩ]

"Bring politics of biodiversity at same level as climate change – UNEP" 
«Φέρτε την πολιτική της βιοποικιλότητας στο ίδιο επίπεδο με την κλιματική αλλαγή»
Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece ανταποκρίνεται στην πρόσκληση του Επικεφαλής του ΟΗΕ για το Περιβάλλον Erik Solheim στη διεθνή διάσκεψη για την άγρια ​​φύση στη Μανίλα, ο οποίος κάλεσε την Παγκόσμια Κοινότητα "να φέρει την πολιτική της βιοποικιλότητας στο ίδιο επίπεδο με την κλιματική αλλαγή». [ΕΔΩ]
Οι ΦτΦ ειδικότερα για την Ελλάδα, έχουν τοποθετήσει την Προστασία της Βιοποικιλότητας και του Εδάφους σε υψηλό επίπεδο, στον πεντάχρονο Επιχειρησιακό Σχέδιό τους 2018 - 2023.



2011-2020: Δεκαετία των Ηνωμένων Εθνών για τη βιοποικιλότητα
Living in harmony with nature
Υπενθυμίζουμε ότι η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών κατά την 65η σύνοδό της κήρυξε την περίοδο 2011-2020 ως  "τη δεκαετία των Ηνωμένων Εθνών για τη βιοποικιλότητα" η οποία εκπνέει σε τρία χρόνια. [ΕΔΩ]







 "EU Biodiversity - Strategy to 2020"
Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης "EU Biodiversity - Strategy to 2020" [ΕΔΩ] αποτελεί έναν εξαιρετικά χρήσιμο οδηγό ανεξαρτήτως εάν και κατά πόσο εφαρμόζεται.

Εφαρμογή της στρατηγικής της ΕΕ για τη βιοποικιλότητα το 2020:
Προτεραιότητες για την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων και των υπηρεσιών τους στην ΕΕ. Υποβολή έκθεσης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. ARCADIS (σε συνεργασία με το ECNC
και Eftec) [ΕΔΩ]

Η Βιοποικιλότητα και η Ελλάδα
Η χώρα μας όπως ήταν υποχρεωμένη από τις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς συμβάσεις και στρατηγικές για την προστασία της Βιοποικιλότητας, ψήφισε διάφορους νόμους και το 2014 το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ενέκρινε, μετά από 14 χρόνια κυοφορίας, την "Εθνική Στρατηγική για τη Βιοποικιλότητα για τα έτη 2014−2019 και Σχεδίου Δράσης πενταετούς διάρκειας" [ΦΕΚ ΕΔΩ].


Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece, ειδικότερα για την Ελλάδα, έχει τοποθετήσει την Προστασία της Βιοποικιλότητας και του Εδάφους σε υψηλό επίπεδο, στον πεντάχρονο Επιχειρησιακό Σχεδιασμό του (2018 - 2023).


Δείτε ΕΔΩ, στην Πλατφόρμα του ΟΗΕ, την εκδήλωση των ΦτΦ που έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας, με θέμα την  "Flora in Greece and Attica".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου