Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Ποδηλατώντας Σώστε την Ήπειρο από Εξορύξεις Πετρελαίου & Αερίου | Cycling into SAVE EPIRUS from Oil & Gas Expoilation | Το ποδήλατο στην "υπηρεσία" του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής


[Στο blog των ΦτΦ έχουμε προβάλει τις τρίμηνες ποδηλατικές διαδρομές της ομάδας ECOTOPIA και έχουμε παρουσιάσει το ιστορικό της. Περισσότερα ΕΔΩ. Με αυτήν την ανάρτηση προβάλουμε το 6ο ταξίδι μεγάλης απόστασης με τίτλο "Ποδηλατώντας: Σώστε την Ήπειρο από Εξορύξεις Πετρελαίου & Αερίου", καλύπτοντας περίπου ~ 4000χλμ ποδηλατικής εξερεύνησης της φύσης, τόπων και ανθρώπων.]
---------
ΠΗΓΗ: ΕΔΩ

[2018 ~4000km 6ο ποδηλατικό ταξίδι]
Thessaloniki • Venice • Como • Zurich • Strasbourg • Frankfurt • Cologne • Amsterdam • Brussels • Calais • Bordeaux • Brest • Toulouse • Venice
-> ενδεικτικός χάρτης https://drive.google.com/open?id=1S-QvrNUkxZXPOO_MGXXTpqGwrjAnwHYN&usp=sharing
Φυσιολάτρης, Vegan χορτοφάγος και Αστικός Ποδηλάτης, ο Costa με το ποδήλατο μου την Ρω, ξεκινήσαμε από την Θεσσαλονίκη το 6ο ταξίδι μεγάλης απόστασης με τίτλο "Ποδηλατώντας: Σώστε την Ήπειρο από Εξορύξεις Πετρελαίου & Αερίου", καλύπτοντας περίπου ~4000χλμ ποδηλατικής εξερεύνησης της φύσης, τόπων και ανθρώπων.


Κατά την διάρκεια του ταξιδιού θέλουμε να γνωρίσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις με ανθρώπους και συλλογικότητες, για το πως θα γίνει ο κόσμος μας ειρηνικός και βιώσιμος. Κάθε πληροφορία για φιλοξενία, μέρη ενδιαφέροντος, θαύματα της φύσης, και εναλλακτική διασκέδαση είναι σημαντική για εμάς!

Σε αυτό το ταξίδι καλούμε να σώσουμε την Ήπειρο από τις εξορύξεις υδρογονανθράκων, πετρελαίου & αερίου. Η πολυεθνική Repsol και η Energean Oil & Gas, ξεκίνησαν επικίνδυνες έρευνες σε περιοχή έκτασης 4000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, με πρώτες εργασίες γεώτρησης και τοποθέτησης εκρηκτικών. Μόνο στα πρώτα 500 χιλιόμετρα, θα γίνουν 11500 ανατινάξεις με επιβάρυνση στο περιβάλλον, που μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και σεισμική δραστηριότητα! Η βιομηχανική εξόρυξη και τα αναπόφευκτα ατυχήματα που θα ακολουθήσουν θα έχουν βαθιές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων και των ζώων για πολλά χρόνια.

Υποστηρίξτε για να διαφυλαχθεί το φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον της Ηπείρου ως παρακαταθήκη και κοινό αγαθό για ολόκληρο τον κόσμο. Η Δωδώνη, το Ζαγόρι, το Σούλι, η Ζίτσα, το Πωγώνι, οι Φιλιάτες και η Ηγουμενίτσα, συνολικά η Περιφέρεια της Ηπείρου, είναι η λιγότερο ανεπτυγμένη και μια από τις περιβαλλοντικά καθαρότερες περιφέρειες της Ευρώπης.

Να σώσουμε τις πολυάριθμες προστατευόμενες περιοχές της, του ευρωπαϊκού δικτύου Νatura 2000, όπως των ποταμών Καλαμά και Αχέροντα, του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου (με τον Εθνικό Δρυμό Βίκου‐Αώου κτλ.), το Γεωπάρκο της UNESCO.

Πληροφορίες και Υπογραφή Ψηφισμάτων www.savepirus.gr

Ενημερωθείτε για την εξέλιξη του ταξιδιού μας:
fb (ενημερώσεις) www.facebook.com/cyclinginto
ιστοσελίδα (βασικές πληροφορίες) https://cycling-into.blogspot.com
με την υποστήριξη της φυσιολατρικής ομάδας www.gymnosophy.gr

* Ανατρέξτε στα προηγούμενα ποδηλατικά μας ταξίδια:
2017 Ποδηλατώντας στο Μονοπάτι της Vegan Χορτοφαγίας Χωρίς Σύνορα
Ελλάδα - Ιταλία - Σαν Μαρίνο - Γαλλία - Ισπανία - Πορτογαλία - Μαρόκο ~4000χλμ
www.cycling-into.blogspot.com/2017/08/camino-de-veganism-no-borders-gr.html
2016 Ποδηλατώντας σε Ελεύθερες Ακτές Χωρίς Σύνορα στη Μεσόγειο ΙΙ
Ελλάδα - Ιταλία - Βατικανό - Ισπανία - Γιβραλτάρ - Μαρόκο ~4500χλμ
www.cycling-into.blogspot.com/2016/07/free-coasts-no-borders-2-gr.html
2015 Ποδηλατώντας σε Ελεύθερες Ακτές & Ανοιχτά Σύνορα στη Μεσόγειο
Ελλάδα - Ιταλία - Μονακό - Γαλλία - Ισπανία ~2500χλμ
www.cycling-into.blogspot.com/2015/08/free-coasts-open-borders-gr.html
2014 Ποδηλατώντας στην Ελεύθερη από Χημικά Μεσόγειο
Θεσσαλονίκη - Ηγουμενίτσα - Brindisi - Puglia - Vasilicata - Calabria - Sicily - Gioia Tauro ~2500χλμ
www.cycling-into.blogspot.com/2014/07/chemical-free-med-gr.html
2013 Ποδηλατώντας στο Χωρίς Πετρέλαιο Αιγαίο
Θεσσαλονίκη - Αλεξανδρούπολη - Δαρδανέλια - Τροία - Τένεδος - Αϊβαλί - Σμύρνη - Φετιγιέ - Καστελόριζο - Ρόδος - Σύμη, Τήλος - Χάλκη - Πειραιάς ~2000χλμ
www.cycling-into.blogspot.com/2013/07/oil-free-aegean-gr.html

** Υποστηρίξτε την επαναφορά της facebook σελίδας της Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας “WORLD NAKED BIKE RIDE @ GREECE” την οποία έκλεισε με την απαράδεκτη δικαιολογία ότι περιέχει γυμνό, πορνογραφία και σεξουαλική παρακίνηση υπογράφοντας εδώ:
www.change.org/petitions/facebook-επαναφορά-διεθνούς-γυμνής-ποδηλατοδρομίας-restore-world-naked-bike-ride
Ιστοσελίδα www.worldnakedbikeride.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου