Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Όχι άλλη Χιροσίμα | Εκδήλωση του ΠΑΔΟΠ στο Δημαρχείο Βύρωνα | Κώστας Φωτεινάκης: "Το περιβαλλοντικό κίνημα πρώτα απ' όλα είναι ειρηνικό"


ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ

Στα αγέννητα παιδιά της Χιροσίμα ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση στο Δημαρχείο Βύρωνα για τα 74 χρόνια του πρώτου στην Ιστορία πυρηνικού ολοκαυτώματος.

Τους δεκάδες φίλους της Ειρήνης που συμμετείχαν καθήλωσε η ταινία ντοκιμαντέρ «Η Κραυγή της Χιροσίμα» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κατωμερή και αφήγηση της Μάνιας Παπαδημητρίου, που αποτελεί παραγωγή του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ).

Προηγήθηκε ανάγνωση ειδικά σταλμένου μηνύματος του Δημάρχου Χιροσίμα Καζούμι Ματσούι από τον πρόεδρο του ΠΑΔΟΠ Πάνο Τριγάζη.

Στην άγνωστη για τον μέσο πολίτη σχέση της Σεισμολογίας με τις πυρηνικές δοκιμές αναφέρθηκε ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Γεράσιμος Παπαδόπουλος, με σύντομη παρέμβασή του, ενώ στην σημασία συνέχισης του αντιπυρηνικού αγώνα στάθηκε ο Πρόεδρος του Σωματείου «Φίλοι της Φύσης» Κώστας Φωτεινάκης.


Κίνδυνος «Φουκουσίμα της Μεσογείου»
Τον κίνδυνο ενός «Μεσογειακού Τσερνομπίλ» ή «Μεσογειακής Φουκουσίμα» από το πυρηνικό εργοστάσιο της Τουρκίας στο Ακούγιου, περιοχή υψηλής σεισμικότητας, επισήμανε ο Πάνος Τριγάζης.

Παρέστησαν οι αντιδήμαρχοι Λεμονιά Κλωνάρη και Γιάννης Μαυρίκης, που μετέφεραν χαιρετισμό και του Δημάρχου Βύρωνα Γρηγόρη Κατωπόδη.

Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου - 7 Αυγούστου 2019

ΠΗΓΗ: IPPNWGR


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου