Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Το 2019 ήταν το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί στην Ευρώπη | Ευρωπαϊκή κατάσταση του κλίματος 2019 | European State of the Climate 2019


[Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece μεταξύ των στόχων που περιγράφονται στο καταστατικό του, αλλά και στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό (2018-2022) με τίτλο "Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το προετοιμαζουν σήμερα", είναι η ενημέρωση, η διάχυση των έγκυρων πληροφοριών και εκθέσεων για το περιβάλλον, την κοινωνία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και γενικότερα την "Περιβαλλοντική Εκπαίδευση". Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάζουμε και την "Έκθεση για την Κατάσταση του Κλίματος στην Ευρώπη το 2019" | Αρχική πηγή πληροφόρησης για την Έκθεση: Τάσος Κρομμύδας]

Το 2019 ήταν το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί στην Ευρώπη.
Αναλυτικά στοιχεία στην ετήσια Έκθεση για την Κατάσταση του Κλίματος στην Ευρώπη το 2019 [ΕΔΩ]. Η έκθεση αποτελείται από τρία μέρη: α) Συνοπτική παρουσίαση β) Video γ) Ολοκληρωμένη παρουσίαση.



TO VIDEO 

Η έκθεση "Ευρωπαϊκή Κατάσταση του Κλίματος 2019/ European State of the Climate 2019 (ESOTC)  2019 , καταρτίστηκε από την Υπηρεσία Αλλαγής Κλίματος Copernicus (C3S), που υλοποιήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετεωρολογικών Προγνώσεων Μεσαίου Εύρους (ECMWF) εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 
Τα ευρήματα του ESOTC βασίζονται σε δεδομένα και εμπειρογνωμοσύνη από το Copernicus Climate Change Service (C3S), καθώς και σε άλλες υπηρεσίες και εξωτερικούς συνεργάτες του Copernicus.

Το  ESOTC περιλαμβάνει τρεις κύριες ενότητες που εστιάζουν στην Ευρώπη το 2019 (Γενικά, Εκδηλώσεις και προβολείς) και συνοψίζει τις τελευταίες ενημερώσεις των ετήσιων δεικτών για το κλίμα. Τα βασικά ευρήματα για κάθε ενότητα μπορούν να βρεθούν στη Σύνοψη ESOTC.

Η ιστοσελίδα Climate Change Service ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου