Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Σάββατο 12 & Κυριακή 13 Μαΐου 2012: Πανελλήνιο πέρασμα στο φαράγγι του Βουραϊκού

 
 [Φωτογραφίες από το Καλάβρυτα NEWS ΕΔΩ]

Ο Σύλλογος  Ορειβασίας - Χιονοδρομίας - Αναρρίχησης Προστασίας Περιβάλλοντος Καλαβρύτων διοργανώνει για 32η φορά το Πανελλήνιο Πέρασμα στο φαράγγι του Βουραϊκου.


Ο Σύλλογος είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Δικτύου "Φίλοι της Φύσης" και ο Πρόεδρος του κ.Χαρίλαος Ερμείδης είναι μέλος του Δ.Σ., διατέλεσε δε πρόεδρος του Δικτύο από 5/6/2010 έως το Νοέμβριο του 2011.
Το Σάββατο 12 Μαΐου θα γίνει ημερίδα με θέματα για το περιβάλλον και την Κυριακή 13 Μαΐου θα γίνει η διάσχιση του Βουραϊκού.Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΕΔΩ 

Περιγραφή της διάσχισης: 

...Την Κυριακή το πρωί, άλλες ομάδες από το χάραμα και άλλες λίγο αργότερα, αρχίζουν να διασχίζουν το Φαράγγι ξεκινώντας από τα Καλάβρυτα και συγκεκριμένα από την πλατεία του σιδηροδρομικού σταθμού. Περνάνε από φανταστικά τοπία, μοναδικής κατασκευής γέφυρες του προηγούμενου αιώνα, φτάνουν στον γραφικό σταθμό του Οδοντωτού της Κερπινής, συνεχίζουν για Ζαχλωρού, Τρεκλιά, Πόρτες, Νιάματα και καταλήγουν στο σιδηροδρομικό σταθμό στο Διακοφτό.

Στα Τρεκλιά, θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφέρουμε την προσφορά στους πεζοπόρους, από τον διοργανωτή σύλλογο, τσίπουρου, τεντούρας, ούζου, κρασιού από ντόπιες ποικιλίες και το παραδοσιακό λουκουμάκι να πάρουν δύναμη ώστε να συνεχίσουν.
Τέλος στα Νιάματα, περιμένουν το μεσημέρι τον κουρασμένο περιπατητή, από παραδοσιακή φασολάδα, ( κόκκινη και άσπρη), για κάθε γούστο, με ντόπια φέτα, ντομάτα, ελιές έως πανσέτες και μπριζόλες χοιρινές, μοσχαρίσιες ή παϊδάκια ή ντόπιο λουκάνικο, ανάλογα με την «τρέλα» του μάγειρα.
Το τι φαγητό θα έχει την Κυριακή το μεσημέρι, είναι πάντα της τελευταίας στιγμής για έκπληξη. Αυτό μας έκανε και έτσι συνηθίσαμε, ο πρώτος διδάξας μάγειρας μας, ο μπαρμπ’ Ανδρέας Σουρούκης ο οποίος έφυγε δυστυχώς νωρίς από κοντά μας, αφήνοντας όμως την παρακαταθήκη του στον Ορειβατικό που τόσο αγάπαγε. Μαζί με τον μπαρμπ’ Αντρέα έφυγε και άλλο ένα ιδρυτικό μέλος του Ορειβατικού, ο Νίκος Σπυρόπουλος, από την αρχή μαζί μας, σε όλες τις εκδηλώσεις του συλλόγου, μα ιδιαίτερα στα πανελλήνια περάσματα από το ξεκίνημα.
Συνεχίζουν όμως να είναι πάντα μαζί μας, γιατί κανένας δεν τους έχει ξεχάσει, ούτε πρόκειται, γιατί όλα μας τους θυμίζουν, σε κάθε εκδήλωση ή δράση του Ορειβατικού. 
Τέλος συμπληρώνουν το κυρίως φαγητό, αναψυκτικά, βουτήματα, φρουϊ γλασέ, και παγωμένο νεράκι, μέσα στο λιοπύρι του μεσημεριού, ώστε κανένας να μην φύγει παραπονεμένος αλλά, με τις καλύτερες εντυπώσεις και να προγραμματίσει από αυτή την Κυριακή, να φέρει την δεύτερη Κυριακή του Μάη και τους φίλους του στο επόμενο Πανελλήνιο Πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού Ποταμού.
Στα Νιάματα απονέμονται και αναμνηστικά διπλώματα σε όσους πέρασαν όλο το φαράγγι και γίνονται οι εγγραφές για τις απονομές, του χρόνου, στις παρακάτω κατηγορίες. Τον μεγαλύτερο σε ηλικία ορειβάτη, τον μικρότερο σε ηλικία ορειβάτη, την πολυπληθέστερη ορειβατική ομάδα και την πιο μακρινή ορειβατική ομάδα...
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Όμιλος Φίλων Βουνού και Θάλασσας (Βούλας) μέλος και αυτός του Ελληνικού ΔΙκτύου διοργανώνει εκδρομή/πεζοπορεία στο Βουραϊκό την Κυριακή 13/4/2012. Δείτε το Πρόγραμμα ΕΔΩ και δηλώστε συμμετοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου