Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ στηρίζουν "Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους" - Να χρηματοδοτηθεί άμεσα σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της Περιφέρειας



  ΥΠΟΓΡάΦΟΥΜΕ ΕΔΩ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

για το 15ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους

5/12/2012
ü  Το Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, το καμάρι της Ηλείας, πρέπει να ζήσει
ü  Να παρθεί απόφαση χρηματοδότησης του Φεστιβάλ από το Περιφερειακό Συμβούλιο μέχρι την Παρασκευή 7/12/2012 (μετά θα είναι αργά)
ü  Ο Πολιτισμός και η Δημιουργία δεν είναι πολυτέλεια είναι Συνταγματικό και Ανθρώπινο Δικαίωμα

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, είναι ένα διεθνώς καταξιωμένο φεστιβάλ που πραγματοποιείται κάθε Δεκέμβρη στον Πύργο της Ηλείας για 15 συνεχόμενα χρόνια. Στο φεστιβάλ συμμετέχουν αντιπροσωπείες από όλο τον κόσμο, όλα τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής και εκτός από προβολές ταινιών υλοποιούνται κινηματογραφικά εργαστήρια και αναπτύσσεται πλήθος πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Το φεστιβάλ παρακολουθούν περισσότεροι από 20.000 θεατές και στις δράσεις της Camera Zizanio συμμετέχουν ενεργά περίπου 1.500 παιδιά.

Το φεστιβάλ χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και πρόεδρός του είναι ο αντιπεριφερειάρχης κ. Καφύρας. Φέτος και ενώ το φεστιβάλ βρίσκεται σε εξέλιξη, και παρά το γεγονός ότι υπήρχαν συνεχείς διαβεβαιώσεις ότι πρόκειται για τυπικό θέμα, η ΠΔΕ αναβάλλει από τον Σεπτέμβριο την απόφαση για τη χρηματοδότησή του, με αποκορύφωμα την παραπομπή της απόφασης στο περιφερειακό συμβούλιο, στα μέσα Δεκεμβρίου, όταν το φεστιβάλ θα έχει ήδη ολοκληρωθεί. Σε αυτή την περίπτωση, το Ελεγκτικό Συμβούλιο δεν θα εγκρίνει καμία απόφαση για χρηματοδότηση γιατί θα είναι εκπρόθεσμη και άρα παράνομη.

Έχοντας συναίσθηση της πολιτιστικής, εκπαιδευτικής και οικονομικής αξίας του φεστιβάλ της Ολυμπίας, απαιτούμε:

ü  Να σταματήσει άμεσα ο εμπαιγμός και η υποκρισία της ΠΔΕ και προσωπικά του περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα.
ü  Μέχρι την Παρασκευή 7/12/2012 να γίνει έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο και να παρθεί απόφαση για τη χρηματοδότηση του φεστιβάλ, σύμφωνα με τη δέσμευση.

Ιδιαίτερα σε μια εποχή που καλούμαστε να πληρώσουμε με το μέλλον των παιδιών μας, ανάμεσα σε άλλα, τη στενομυαλιά, τις αγκυλώσεις, τις μεθοδεύσεις και την ανικανότητα των δημόσιων λειτουργών, συνεχίζουμε να δημιουργούμε, να συνεργαζόμαστε και να ονειρευόμαστε έναν καλύτερο κόσμο. Έχουμε τη δύναμη να σταματήσουμε όσους επιχειρούν να απαξιώνουν και να υποβαθμίζουν τις προσπάθειές μας. Όσους νοιάζονται μόνο για οικονομικούς ισολογισμούς και μια διεστραμμένα νοούμενη ανάπτυξη, που συνιστούν την εξαθλίωσή μας. Όσους στέκονται εμπόδιο στο δρόμο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου