Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Επιβεβαιώνεται από το Δασονομείο Αιγάλεω η καταγγελία του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. & της Διαρκούς Κίνησης για λαθροϋλοτομία στο Όρος Αιγάλεω - Ποικίλο


[Η απάντηση του Δασονομείου Αιγάλεω]

Στις 15 Οκτωβρίου 2012 με νεώτερο έγγραφο του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. (μέλους του Ελληνικού Δικτύου ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ) και η Διαρκής Κίνηση είχαν καταγγείλει για μια ακόμα φορά τη λαθροϋλοτομία στο Όρος Αιγάλεω - Ποικίλο.  [ΕΔΩ   ΕΔΩ]

Δειγματοληπτικά ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.και η Διαρκής Κίνηση  είχαν καταθέσει φωτογραφία με τα κομμένα πεύκα και είχε προσδιορίσει σε ακριβή χάρτη την τοποθεσία.

 Με έγγραφο  του το Δασονομείο Αιγάλεω απαντά στο Δασαρχείο με κοινοποίηση στους φορείς που έκαναν την καταγγελία ως εξής:
"Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού εγγράφου σας ενημερώνουμε ότι η υπηρεσία μας έχει προβεί σε μήνυση κατά αγνώστου για την παράνομη κοπή τριών πεύκων στην εν λόγω θέση. Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία".

 Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι στην  καταγγελία υπήρχαν γενικότερες αναφορές για τη φύλαξη του βουνού και ειδικότερα για τις μηχανές εντούρο που "οργώνουν" το βουνό σε πλαγιές, καταστρέφουν το ανάγλυφο του εδάφους και τη χλωρίδα του βουνού.

Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ σε συνεργασία με τον ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. καθώς και με άλλους φορείς και πολίτες θα συνεχίσουν τις παρεμβάσεις τους για την υπεράσπιση του ορεινού χαρακτήρα και την ανάδειξη της οικολογικής αξίας του Όρους Αιγάλεω - Ποικίλου.
Οι ΦτΦ έχουν ενημερώσει τη Διεθνή Περιβαλλοντική Οργάνωση Naturefriends International (NFI) για τη λαθροϋλοτομία στην Ελλάδα. (Διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό ψήφισμα).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου