Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Οι εκπρόσωποι της Οργανωτικής Επιτροπής της Συνδιάσκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή για τα αποτελέσματα της COP18 στη Doha

Οι εκπρόσωποι της Οργανωτικής Επιτροπής της Συνδιάσκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή για τα αποτελέσματα της COP18 στη Doha  δήλωσαν στα ΜΜΕ ότι «Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ ήταν μια στιγμή της γιορτής, ένα ιστορικό γεγονός».

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Υπο-επιτροπής Fahad Bin Mohammed Al-Ατίγια για COP18/CMP8 Ντόχα, ανέφερε την δεύτερη περίοδο δέσμευσης του Πρωτοκόλλου του Κυότο για άλλα οκτώ χρόνια και διάφορα άλλα βασικά επιτεύγματα των διαπραγματεύσεων, λέγοντας ότι "μοιράζονται τη χαρά ότι έχει διανύσει πολύ δρόμο σε ένα μακρύ ταξίδι ".
 O πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργανωτικής COP18/CMP8 Ντόχα, Abdulaziz Bin Ahmed Al-Malki, περιέγραψε την τεράστια κλίμακα της εκδήλωσης.

Στατιστικά στοιχεία: α) 194 χώρες παρακολούθησαν τη συνδιάσκεψη β) 16.000 συμμετείχαν γ) 6.868 σύνεδροι και 5.829 παρατηρητές. δ) 861 εκπρόσωποι ΜΜΕ με 10.900 τεχνικό προσωπικό. ε) 70.000 δωμάτια του ξενοδοχείου είχε κλείσει και χρησιμοποιούνται σε όλη την πόλη κατά τη διάρκεια του συνεδρίου δύο εβδομάδων. Στ) 10.000 επισκέπτες στην έκθεση για τη αειφορία.

 Η συνδιάσκεψη ξεκίνησε στις 26 Νοεμβρίου, και επρόκειτο να λήξει στις 7 Δεκεμβρίου, αλλά παρατάθηκε μέχρι το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εκτιμήσεις για την επιτυχία της COP είναι των εκπροσώπων της Οργανωτικής Επιτροπής. Σημειώνουμε τη χαμηλού επιπέδου εκπροσώπηση της χώρας Ελλάδας. Επεξεργαζόμαστε τις εκτιμήσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων, των κινημάτων και φίλων μας που συμμετείχαν στη COP18.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ την ενδιαφέρουσα παρουσίαση των αποτελεσμάτων από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ΕΔΩ ρεπορτάζ από τον THE GUARDIAN και ΕΔΩ ΕΔΩ από την ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου