Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

15.11.2015: Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα Τροχαίων | World Day of Remembrance for Road Traffic Victims


Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/Naturefriends Greece συμμετέχουν, συνεργάζονται  και στηρίζουν τον καθημερινό αγώνα του Πανελλαδικού Σωματείου SOS Τροχαία Εγκλήματα (SOSTE). 

Όμως ορισμένες ημερομηνίες, όπως η  "Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα Τροχαίων", θεωρούμε ότι είναι κορυφαίες τόσο για τις οικογένειες και τα θύματα. όσοι και για γενικότερα την κοινωνία, η οποία θα πρέπει να καταλάβει ότι κάθε χρόνο έχουμε τόσες απώλειες ανθρώπων στους δρόμους όσες και σε έναν πόλεμο. 

Αντιγράφουμε από το site του SOSTE:

Φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια αφότου ο ΟΗΕ αναγνώρισε επίσημα αυτή την ημέρα.
Δέκα χρόνια ολέθρου με πάνω από 10 εκατομμύρια νεκρούς και πάνω από δέκα εκατομμύρια ανάπηρους από τις τροχαίες συγκρούσεις σ” ολόκληρο τον κόσμο.
Αν δεν μπορείτε να φανταστείτε την εξαφάνιση μέσα σε μια δεκαετία μιας χώρας του μεγέθους της Ελλάδας μπορείτε σίγουρα να ξέρετε τι σημαίνει η εξαφάνιση του Γιώργου, του Κώστα, του Σόλωνα, της Νεφέλης, του Γιάννη, του Αλέξανδρου, του Πάνου , του Οδυσσέα, του Δημητρη του Βαγγέλη, της Δήμητρας, του  Ian, του  .., της…
Και φέτος θα συναντηθούμε για να τους τιμήσουμε.Γιατί δεν ξεχνάμε πως κάθε ένα από τα στατιστικά τους νούμερα είναι ένα ΠΡΟΣΩΠΟ.
Μαζί θα τιμήσουμε κι όλους εκείνους που αντιμάχονται τον Αρμαγεδδώνα προσπαθώντας να σώσουν ότι μπορεί να σωθεί.
 Ο SOS Τροχαία Εγκλήματα καλεί όλες τις κινήσεις των ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου, πεζούς, ποδηλάτες, μοτοσυκλετιστές, όλους όσοι ενδιαφέρονται για την ασφαλή μετακίνηση, για μια ζωή χωρίς φόβο, μια πόλη και ένα κυκλοφοριακό δίκτυο που δεν θα παράγει το θάνατο και την αναπηρία και πρώτα απ” όλα  τις οικογένειες των θυμάτων και τα ίδια τα θύματα των αναρίθμητων τροχαίων εγκλημάτων να συντονίσουν τις δράσεις τους με εκδηλώσεις σε όσες περισσότερες πόλεις μπορούμε αυτή την Ημέρα.
Ο SOS T.E. είναι σε επαφή  με το ΕΚΑΒ για την συνδιοργάνωση εκδηλώσεων που θα δίνουν έμφαση στον άξονα της πρόληψης.
Θεωρούμε με μια τέτοια προσπάθεια πολύ σημαντική για μια κοινωνία εξοικειωμένη με το Τροχαίο Έγκλημα, μια κοινωνία που αρνείται να αντιληφθεί πως ΜΠΟΡΟΥΜΕ να περιορίσουμε ακόμα και να Εξαλείψουμε τα Τροχαία μια και αυτά είναι προβλέψιμα και κατά συνέπεια μπορούν και να προληφθούν.
Από τις  πόλεις της περιφέρειας παρακαλούμε ενημερώστε το ταχύτερο για δικές σας πρωτοβουλίες και πιθανές εκδηλώσεις.
Στην Αθήνα ανοιχτό ραντεβού προετοιμασίας στα γραφεία του SOS T.E. Πατησίων 48, 4ος όροφος την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου τις 7μμ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου