Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Η κατάσταση του κόσμου 2015: Αντιμετωπίζοντας τις κρυφές απειλές της αειφορίας | Worldwatch Institute - State of the World 2015: Confronting Hidden Threats to Sustainability



Η ετήσια έκδοση από το Ινστιτούτο Worldwatch της έκθεσης η "Κατάσταση του Κόσμου" αποτελεί ένα παγκόσμιο γεγονός οικολογικού ενδιαφέροντος.
Η φετινή έκδοση έχει τον  τίτλο "Η κατάσταση του κόσμου 2015: Αντιμετωπίζοντας τις κρυφές απειλές της αειφορίας  | Worldwatch Institute - State of the World 2015: Confronting Hidden Threats to Sustainability.
Περισσότερα για το βιβλίο διαβάστε στο site του Ινστιτούτου Worldwatch [ΕΔΩ].
-----------
Μικρό ιστορικό της έκδοσης και της παρουσίασης της έκθεσης του Worldwatch Institute  στην Ελλάδα:
Το Ινστιτούτο Worldwatch εκδίδει από το 1984 και εντεύθεν ένα βιβλίο που αναφέρεται σε ένα Παγκόσμιο Θέμα που αφορά το Περιβάλλον, την Ανάπτυξη και την Κοινωνία.
Η "Κατάσταση του Κόσμου" μεταφραζόταν στα ελληνικά και κυκλοφορούσε σε βιβλίο μέχρι και το 2010.
Ο Γιάννης Σχίζας γράφει για το ιστορικό της έκδοσης στην Ελλάδα μέχρι και το 2010: "Το ετήσιο αυτό «ρεπορτάζ», που αποτελείτο από μια σειρά δοκίμια, πρωτοεκδόθηκε στα ελληνικά από τη «Νέα Οικολογία» και το Ινστιτούτο ΔΙΠΕ, υπό την γενική επιμέλεια του Μιχάλη Μοδινού, στη συνέχεια έπεσε στα νύχια…..ε, συγγνώμη, ήθελα να πω στα χέρια - της «Ευωνύμου Βιβλιοθήκης» , της «Οικοτοπίας», του Γιάννη Σακιώτη, ενώ αυτή τη χρονιά υλοποιήθηκε με τη συμβολή της «Καθημερινής», της «Eurobank» και της ΑΜΚΕ «Για την κοινωνία και το περιβάλλον». Το 2007 ο υποφαινόμενος είχε προλογίσει την «Κατάσταση του κόσμου» που ήταν αφιερωμένη στο αστικό περιβάλλον.." [Απόσπασμα από την ανάρτηση στο blog OIKONIKH - ΕΔΩ]

Το 2010 είχαμε παρουσιάσει από άλλο "μετερίζι" την τελευταία έκδοση στη χώρα μας με θέμα "Η Κατάσταση του Κόσμου: «Ο Πολιτισμός μας σε Μετάβαση: Από τον Καταναλωτισμό στην Αειφορία (State of the World 2010: Transforming Cultures: From Consumerism to Sustainability)" 
Διαβάστε για την τελευταία έκδοση στη χώρα μας ΕΔΩ ΕΔΩ (Καθημερινή)  ΕΔΩ (από το Γιάννη Σχίζα) ΕΔΩ  (από το Σάκη Κουρουζίδη).

Το 2011 το βιβλίο δεν κυκλοφόρησε στη χώρα μας. Ήταν μια "παράπλευρη απώλεια" της οικονομικής και όχι μόνο κρίσης της χώρας μας. Ωστόσο παρουσιάσαμε την έκδοση στο blog του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Το θέμα ήταν "Η Κατάσταση του Κόσμου 2011/ State of the World 2011 "Καινοτομίες που τρέφουν τον πλανήτη" [ΕΔΩ].

Το 2012 η έκθεση του Ινστιτούτου κυκλοφόρησε με θέμα "Η Κατάσταση του Κόσμου 2012: Βιώσιμες επιλογές για την ευημερία όλων μας/ State of the World 2012: Moving Toward Sustainable Prosperity". Δεν εκδόθηκε στην Ελλάδα, το παρουσιάσαμε όμως στο blog των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece [ΕΔΩ].

Το 2013 το θέμα ήταν "Governing for Sustainability: Είναι η Αειφορία ακόμα δυνατή; / State of the World 2013: Is Sustainability Still Possible?". Παρουσιάσαμε την έκδοση ΕΔΩ.

Το 2014 δυστυχώς "ξεχάσαμε" και εμείς την παρουσίαση της έκθεσης του Ινστιτούτου  στο blog. Το θέμα ήταν "H Κατάσταση του Κόσμου 2014: Διακυβέρνηση για την Αειφορία / State of the World 2014: Governing for Sustainability". Διαβάστε την παρουσίαση στο site του Ινστιτούτου Worldwatch ΕΔΩ.

Το 2015... δεν το ξεχάσαμε.... το παρουσιάζουμε σήμερα...

Το 2016 θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα βρεθεί ένας τρόπος να μεταφραστεί στη γλώσσα μας και να εκδοθεί η έκθεση, έστω και ψηφιακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου