Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Ολοκληρώθηκε η εκστρατεία ΣΩΣΕ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ - PEOPL4SOIL | Περισσότεροι από 200.000 Ευρωπαίοι πολίτες καλούν την Ε.Ε. να προστατέψει το έδαφος!

Περισσότεροι από 200.000 Ευρωπαίοι πολίτες υπέγραψαν τη διαμαρτυρία που καλεί την Ε.Ε. να προστατέψει το έδαφος!

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece ως εθνικός συντονιστής συνέβαλε, παρ΄ όλες τις αντιξοότητες και τις προτεραιότητες που έχει η Ελληνική κοινωνία, να ενημερώσει, να συντονίσει την εκστρατεία στη χώρα μας, ζητώντας μαζί με εκατοντάδες οργανώσεις της Ευρώπης, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να θεσπίσει ένα κοινό πλαίσιο για την προστασία του εδάφους που πρέπει να εφαρμόζεται από τα κράτη μέλη. [ΤΟ κείμενο προς υπογραφή ΕΔΩ]

Μαζί με τους ΦτΦ στην εκστρατεία συμμετείχαν: ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο. Αττικής, Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου, ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου, Οικολογική Ομάδα Ροδόπης κ.ά.

Ευχαριστούμε όλους όσοι υπόγραψαν το κείμενο της εκστρατείας αλλά και εκείνους που συνέβαλαν στην προβολή της, να μεταφραστούν κείμενα κ.ά.

Η εκστρατεία ολοκληρώθηκε, ο αγώνας όμως για την προστασία του εδάφους συνεχίζεται. Η εκστρατεία ήταν παράλληλα μια ευκαιρία να συντονιστούν 500 οργανώσεις για να προετοιμάσουν και να υποβάλλουν ένα κοινό αίτημα, την προστασία του εδάφους. Εκτός τη συλλογή των υπογραφών, την ενημέρωση και την ανάδειξη της αξίας του εδάφους, η εκστρατεία PEOPLE4SOIL αποτελεί και μια παρακαταθήκη για επόμενες κοινές ευρωπαϊκές εκστρατείες για περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέματα.
  
[θα ακολουθήσει Δελτίο Τύπου Πρωτοβουλίας Ευρωπαίων Πολιτών People4Soil]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου