Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

18/12/2012: Περιήγηση σε σπήλαια της Αττικής και της Εύβοιας μέσα από τις έρευνες της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας Ν. Ελλάδας



 O Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων

σας προσκαλεί
στη διάλεξη του

Δρ. Φάνη Μαυρίδη
αρχαιολόγου της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας Ν. Ελλάδας


«Περιήγηση σε σπήλαια της Αττικής και της Εύβοιας μέσα από τις έρευνες της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας Ν. Ελλάδας ».


Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012
ώρα 19.00


Περιήγηση σε σπήλαια της Αττικής και της Εύβοιας μέσα από τις έρευνες της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας Ν. Ελλάδας.
Δρ. Φ. Μαυρίδης, αρχαιολόγος ΕΠΣΝΕ, ΥΠΑΙΘΠΑ.


Περίληψη

Η Ελλάδα χαρακτηρίζεται από την ευρύτατη παρουσία ασβεστολιθικών πετρωμάτων, γεγονός που εξηγεί τη δημιουργία ενός πολύ μεγάλου αριθμού σπηλαίων (τα ήδη γνωστά αριθμούν πάνω από 10.000). Τα σπήλαια παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον από γεωλογική, αρχαιολογική, παλαιοντολογική, βιολογική, ανθρωπολογική, ιστορική, λαογραφική και αισθητική άποψη, λόγους για τους οποίους προστατεύονται από την αρχαιολογική και περιβαλλοντική νομοθεσία. Μέσα από τις συστηματικές έρευνες και τις σωστικές επεμβάσεις μίας εκ των αρμοδίων Υπηρεσιών του ΥΠΑΙΘΠΑ για την προστασία, έρευνα και αξιοποίηση των σπηλαίων της Ελλάδας (ΕΠΣΝΕ), που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία σχετικά χρόνια στην Αττική και την Εύβοια, θα επιχειρήσουμε να προσεγγίσουμε ορισμένες μόνο από τις παραπάνω εκφάνσεις των γεωλογικών αυτών σχηματισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου