Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Ο Φαληρικός Όρμος θα μετατραπεί στο μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου για τα κρουαζερόπλοια - ΕΟΖ στα έργα


[Τιμητική διάκριση στην "Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ"]


Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής την Τρίτη 12/2/2013 συζητήθηκε το Παράκτιο Αττικό Μέτωπο της Αττικής στο Σαρωνικό.

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε και η Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου «Μεσοποταμία», κατέθεσε υπόμνημα, που ο πρόεδρος του περιφερειακού μοίρασε σε όλους τους συμβούλους και μας δόθηκε η δυνατότητα παρέμβασης για ένα λεπτό. 

Μετά την πολύωρη και με εντάσεις συνεδρίαση τελικά η είδηση για εμάς είναι ότι ο Φαληρικός Όρμος σχεδιάζεται να μετατραπεί στο «μεγαλύτερο λιμάνι (ιδιωτικό) της Μεσογείου. 
(Κυκλοφορεί ήδη στα υπουργικά γραφεία το αρχιτεκτονικό σχέδιο ενός φαραωνικού λιμανιού από τον Άλιμο έως την Καστέλα).

Αν μελετήσουμε το τι έγινε στην γύρω περιοχή από τον πόλο κρουαζιέρας του λιμανιού του Πειραιά (κλειστά – ξενοίκιαστα καταστήματα, διώξιμο της κατοικίας και ερήμωση της περιοχής μετά το μεσημέρι που κλείνουν τα ναυτιλιακά γραφεία) και προσθέσουνε και τους όρους ειδικής οικονομικής ζώνης (ΕΟΖ), που προσπαθεί η κυβέρνηση να επιβάλλει με το σχέδιο νόμου για τις στρατηγικές επενδύσεις, τότε ο χαρακτήρας και η ποιότητα ζωής στην γειτονιά μας βρίσκονται σε κίνδυνο. 

Στη συνεδρίαση και ο Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου και η «Μεσοποταμία» διατυπώσαμε την αντίθεση μας (με διαφορετική ένταση είναι η αλήθεια) σε αυτή την προοπτική. Το σχέδιο του Renzo Piano τελικά για τους κατοίκους του Μοσχάτου και των Τζιτζιφιών θα γίνει ένα «αδειανό πουκάμισο» που θα το χαίρονται άλλοι σε βάρος των κατοίκων της περιοχής. Ήρθε η ώρα από τα λόγια και τις υποσχέσεις να περάσουμε σε ενωτική και αποφασιστική δράση.

Μπάμπης Μπιλίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου