Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Εγκύκλιος του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την προστασία των αιγιαλών και των δασών.


Την έκδοση εγκυκλίου για την προστασία των αιγιαλών και των δασών, παρήγγειλε στον αρμόδιο για την προστασία του περιβάλλοντος αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δασούλα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, ενόψει της θερινής περιόδου. 

Ειδικότερα, ο κ. Τέντες στο σχετικό έγγραφό του προς τον συνάδελφό του κ. Δασούλα αναφέρει ότι ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, κατά την οποία υπάρχει αυξημένη τουριστική κίνηση και παρατηρούνται συχνότερα φαινόμενα προσβολής των περιβαλλοντικών αγαθών και των κοινόχρηστων και δημόσιων πραγμάτων, να εκδώσει σχετικές αναλυτικές εγκυκλίους προς τους εισαγγελείς της χώρας. 

Ειδικότερα, στις εγκυκλίους αυτές γίνεται λόγος για αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας, αλλά και τη δίωξη των παραβατών για τις περιπτώσεις:

1) προστασίας του περιβάλλοντος από ηχορύπανση (των μπαρ, ουζάδικων, κ.λπ.) και ρύπανση (μπουκάλια και απορρίμματα γενικά) του χερσαίου και θαλάσσιου περιβάλλοντος από κάθε είδους απόβλητα,
2) την προστασία των αιγιαλών, των παραλιών και των δασών, όπως και της δημόσιας περιουσίας από κάθε είδους προσβολές και
3) την εξασφάλιση στο κοινό της απόλαυσης των αιγιαλών, παραλιών κ.λπ.
Τέλος, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητάει από τον κ. Δασούλα να παρακολουθήσει την πιστή εφαρμογή των επίμαχων εγκυκλίων που θα εκδοθούν.

ΠΗΓΗ ENERGYPRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου